bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
kutya/oldal

Keresés a kutyák között

Fajta


Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős


Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót


Név: Rikács
Nem: szuka
Született: 2016.11.01.

Friss hírek!
Rikács túl van a szív ultrahang vizsgálaton a szívférgessége miatt. A jó hír, hogy a szíve közelében nem látszódnak féregalakok, kardiológiailag negatív. Viszont a rendelõben elvégzett IDEXX teszt alapján súlyosan pozitív eredmény jött ki, így igazoltan szívférges.
Gyógyszeres úton történõ kezelését megkezdtük. Ez egy hosszadalmas folyamat, de tudjuk, hogy sikerül, hiszen több ilyen módon kezelt kutyánk is gyógyultnak lett már nyilvánítva korábban.

Rikács elhelyezésében szintén a karcagi állatvédõk kérték a segítségünket.
A történet kísértetiesen hasonlít Karc történetére. Ugyan ott találták meg, ugyan úgy nem volt benne chip, és ugyan úgy beteg volt mint Karc.
Rikács 2 év körüli francia bulldog szuka, aki kóros hasmenéssel, csontsoványan, tejelõ cicikkel került a fajtamentéshez.
Azonnal állatorvoshoz került, ahol elkezdték az állatorvosi kezelését. Sajnos az ultrahang igazolta a félelmünket. Rikácsnak gyennyes méhgyulladása volt, így az állapota ellenére azonnal szükség volt az azonnali mûtétre.
Szerencsére a mûtéten már túl van, nagyon gyenge még, és a hasmenésén is próbálunk úrrá lenni.
Van még vele kapcsolatban egy elég rossz hír. Sajnos a szívféreg gyorstesztje pozitív lett. Hamarosan megy szív UH-re hogy kiderítsük, hogyan tovább.
Reméljük hamarosan õ is boldogan és önfeledten fog kint szaladgálni a többiekkel.
Egyenlõre karantén idejét tölti így nem tudjuk más kutyákkal való viszonyát. Valószínûleg problémamentes.
Rikács oltva, chippel ellátva és ivartalanítva keresi új családját, ahol õ is a család 100%-os tagja lehet élete végéig.
Érdeklõdni róla az orokbefogadas@bulldogmentes.hu e-mailen vagy a 06-20-268-2021-es számon lehet 17 óra után.


Rikács galériájaMegosztom a Facebookon