bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
⇐ Válasszon a cikkek közül!
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

Előző | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13. 14 15 16 17 18 19 20 | Következő

Újabb Foszlány hírmorzsa
2015.05.14.A vasárnap boxer, bulldog, cane corso és csau-csau majálison FoszLányunk személyesen fogadta a rajongóit és varázsolta el a gyanútlan és felkészületlen szíveket.


Foszlány friss hírek!
2015.04.30.

Nagyon sokan kértétek és tényleg egy kicsit elmaradtunk a híradásokkal FoszLányról, de most egy igazi videóval szépítünk.


Roller, aki túl van a nagy mûtéten!
2015.04.27.

Már biztos sokan láttátok és hallottatok már Rollerrõl a születési rendellenességgel született bulldog fiúról, akirõl lemondtak, de mi megadtuk neki az esélyt, hogy többi társához hasonlóan õ is 4 lábon tudjon szaladgálni.


8. BoxER Majális és Bulldog - Corso - CsauCsau buli 2015
2015.04.24.
Már megint itt kopogtat a május, és ha május, akkor természetesen a NOÉ Állatotthonban BoxE.R Majális, Bulldog, Cane corso és Csau-csau Találkozó! Várunk mindenkit szeretettel a 2015. május 10-én megrendezésre kerülõ, immár hagyományos rendezvényünkre :)Sorry bejelentkezés!
2015.04.20.

Sorry túl van egy komoly lépeltávolító mûtéten, de hál istennek most már minden rendben van, így most a mûtét utáni hétköznapjairól olvashattok az ideiglenese tolmácsolásában.


Öröm és bánat, remény és csalódás 24 órában
2015.04.09.

Álmosan nyitom ki a szemem, verõfényes napsütés. Gyanús csend honol a lakásban. Felülök. Rendezem gondolataimat. Gyerekek a papánál. Aha. Hát ezért a csend.

Kezdek magamhoz térni. Upsz. És a kölykök?

Kipattanok az ágyból, mindenféle rossz gondolatokkal csámpázok a félig lábamon lévõ papucsomban a konyha felé. Feltépem az ajtót, és felkészülve mindenre megpillantom a két álmosan nyújtózó kiskutyát. Kiengedem a visszatartott levegõt.


Roller, akinek megadtuk a második esélyt!
2015.04.04.

Bemutatjuk Nektek a NOÉ Állatotthon Bulldog Fajtamentõ csoportjának legújabb, reméljük CSODATEVÕ védencét, Rollert, akinek nem kisebb a feladata, minthogy talpra álljon két jelenleg teljesen használhatatlan mellsõ lábára.


Csárda friss hírek!
2015.04.02.

Csárda, a legédesebb francia bulldog, akinek a múlt héten egy csecsemõfej nagyságú daganatot operáltak le a nyakáról orvosi kontrollon járt.


Csárda túl van a mûtéten és egész jól van!
2015.03.27.

Tegnap egy óriási mûtéttel sikerült az egész daganat együttest eltávolítani. Ennek az az ára, hogy most egy óriási vágás van szerencsétlen kutyán. A nyakát érintõ seb miatt nem tölcsér van rajta, hanem egy speciális védõruha - ezt amúgy is jobban szeretik, szeretjük.


FoszLány orvosi kontroll hírek!
2015.03.27.

A múlt heti kicsit elkeseredett bejegyzés után, mely leginkább a kislány állapota átmenti romlásáról szólt, ma egy kicsit pozitívabb hangvételû híradást olvashattok.
Tegnap édes FoszLányunk orvosi kontroll vizsgálaton járt.


Ettõl megint elakadt a szavunk...
2015.03.23.

Ettõl megint elakadt a szavunk ... Már megint egy gazdától érkezõ iszonyatos állapotban lévõ kutya, erre nincs magyarázat ... mindennap látni, nézni, hogy egy "szeretett" állatot felemészt egy gennyedzõ daganat ... és amikor már a baj túlnõtt az elviselhetõ ingerküszöbükön, akkor megszabadulnak tõle ...


Rekamié és Sezlony egy új élet kezdete
2015.03.16.

Az Érdi Civil Állatmentõktõl érkezett a kétségbeesett segítségkérés. Lakossági bejelentés alapján érkeztek egy házhoz, a kertben egy halott kutya élettelen teste feküdt. Mellette két rossz állapotú, alultáplált angol bulldog volt, szerencsére õk éltek. De mind a kettõnek krónikus harmadik szemhéj (harder) mirigy elõesése van, mely valószínûleg már a látásukat is komolyan befolyásolja. A szomszédok elmondása szerint az állatok gazdája napok óta nem járt a háznál. Rendõrségi eljárás zajlik az ügyben. A két angol Sezlony és Rekamié a NOÉ Bulldog fajtamentésnek gondozásába került.


Karola új élete
2015.03.15.

Íme egy kis lélekmelegítõ Karola kutyánk gazdinál töltött elsõ 4 hónapjáról. Nagyon sok tanulsággal, hogy miket kaphat az ember egy rossz körülmények közül mentett kutyától és hogyan lehet újra felépíteni a bizalmat egy olyan kutyában, aki egyszer már elvesztette a hitét az emberben.


FoszLány orvosi kontroll hírek!
2015.03.10.

Puccos lánykánk a múlt héten átesett a hormongyógyszerekhez kapcsolódó kontroll labor vizsgálatokon. Már az eredmény is megérkezett és úgy tûnik jó úton vagyunk, mind a pajzsmirigy hormon szintje, mind pedig a cushing-szindróma miatt vizsgált kortizol szintje a kezelésének hála jelenleg megfelelõ.


Foszlány hírek, megint okosabbak lettünk!
2015.02.10.

Reményeink szerint újabb hatalmas lépéssel közelebb vagyunk a gyógyuláshoz. A minap megérkezett a bõrbiopszia eredménye, mely alapján felmerült a Cushing-szindróma lehetõsége. Emiatt FoszLány átesett egy speciális, több lépcsõs újabb vizsgálaton. Az eredmény szerint Centrális Cushing-szindrómája van.


Friss esti Foszlány hírek!
2015.02.01.

A kislány továbbra is lassan, de biztosan halad a gyógyulás felé. Ugyan a tenyésztések és szövettani vizsgálatok eredményére sajnos még várnunk kell, de már megkezdõdött a célirányos kezelése.


Komé-Dia mindennapjai ideiglenese tollából... II.rész
2015.01.28.

Kis összefoglalót kell írnom, mert történt egy s más mióta az öreglány velünk lakik.

A fürdés utáni fülpucolás során Dia fülébe tekintve és kipucolva felmerült bennem egy gondolat, atkás a kicsi lány füle.

Mondtam neki, hogy ne izguljon, nem teregetem ki a szennyesét, mert ettõl mindenki megrémül, gondoltam elõbb dolgozunk a problémán, megoldjuk és majd utólag beszámolunk.


Megérkeztek az elsõ orvosi hírek Foszlányról!
2015.01.26.

Megérkeztek az elsõ orvosi hírek róla az állatkórházból. Az orvosokat is sokkolta az állapota, szinte azt sem tudták hol érjenek hozzá a mindenhol vérzõ, sebe kutyához. Az, hogy pontosan mi áll a betegsége hátterében majd a laborvizsgálatok, a bõrébõl és a sebekbõl vett minták kiértékelése után lehet csak megmondani.


Komé-Dia mindennapjai ideiglenese tollából... I.rész
2015.01.25.

Az idõ pont jó, overall, gumicsizma,irány a NOÉ.

Szeretem program szombatra.

Kis kedvenceink a minimenhelyrõl kijönnek velünk egy-egy kör sétára, de csak olyan kényelmesre, mert Lackó fiam, még csak most kap rá a "kutyázás" ízére.


Mikor már elfogynak a szavak!
2015.01.24.

Nagyjából 1 órája ülök és azon gondolkozom, hogy ezekhez a képekhez mit is írhatnék? Hogy lehet szavakba foglalni ezt a borzalmat. Hogy történhet meg, hogy egy szerencsétlen élõlény ilyen állapotba kerülhet? Nagyon nehéz visszafognom magam és higgadtan, a tényekre szorítkozva, kulturált hangnemben megírnom ezt a posztot.Előző | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13. 14 15 16 17 18 19 20 | Következő