bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
⇐ Válasszon a cikkek közül!
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

Előző | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10. 11 12 13 14 15 16 17 | Következő

Komé-Dia mindennapjai ideiglenese tollából... II.rész
2015.01.28.

Kis összefoglalót kell írnom, mert történt egy s más mióta az öreglány velünk lakik.

A fürdés utáni fülpucolás során Dia fülébe tekintve és kipucolva felmerült bennem egy gondolat, atkás a kicsi lány füle.

Mondtam neki, hogy ne izguljon, nem teregetem ki a szennyesét, mert ettől mindenki megrémül, gondoltam előbb dolgozunk a problémán, megoldjuk és majd utólag beszámolunk.


Megérkeztek az első orvosi hírek Foszlányról!
2015.01.26.

Megérkeztek az első orvosi hírek róla az állatkórházból. Az orvosokat is sokkolta az állapota, szinte azt sem tudták hol érjenek hozzá a mindenhol vérző, sebe kutyához. Az, hogy pontosan mi áll a betegsége hátterében majd a laborvizsgálatok, a bőréből és a sebekből vett minták kiértékelése után lehet csak megmondani.


Komé-Dia mindennapjai ideiglenese tollából... I.rész
2015.01.25.

Az idő pont jó, overall, gumicsizma,irány a NOÉ.

Szeretem program szombatra.

Kis kedvenceink a minimenhelyről kijönnek velünk egy-egy kör sétára, de csak olyan kényelmesre, mert Lackó fiam, még csak most kap rá a "kutyázás" ízére.


Mikor már elfogynak a szavak!
2015.01.24.

Nagyjából 1 órája ülök és azon gondolkozom, hogy ezekhez a képekhez mit is írhatnék? Hogy lehet szavakba foglalni ezt a borzalmat. Hogy történhet meg, hogy egy szerencsétlen élőlény ilyen állapotba kerülhet? Nagyon nehéz visszafognom magam és higgadtan, a tényekre szorítkozva, kulturált hangnemben megírnom ezt a posztot.


Daniella de Vito vagyis Pitti új élete
2015.01.22.

Daniella de Vito alias Pitti 2014 márciusában került a fajtamentés gondozásába. Angol bulldognak ugyan csak csúfolni lehetett, de a miénk volt. Közel 10 hónapot töltött el a fajtamentésnél, mert senkinek nem akadt meg rajta a szeme. De egy napon egyik önkéntesünk odaállt elém és azt mondta, őt szeretné. Már 3 hónapja boldog családban él, amiről gazdája számol be sok-sok fénykép kíséretében.


Bulldogságaink beszámolója a 2014-es évről
2015.01.08.

A 2014-es évben is volt Bulldogság és Bulldogtalanság, amit megpróbálunk egy kis szöveges összefoglalóval és természetesen sok-sok képpel megmutatni nektek.


Kikinek sikerült!
2014.12.28.

Idén Kiki kapta a legnagyobb karácsonyi ajándékot, egy igazi családot. Rögös volt az út, de tudom, hogy most már révbe ért.


Tokától búcsúzunk!
2014.12.21.

A gazditól kaptuk a szomorú hírt, hogy öreg barátunk Toka elment! Több mint egy év! Ennyi idő jutott neki a boldog gazdis életből.


Yukka és az ő új járgánya!
2014.12.15.

Nézzétek milyen járgányt kapott Yukka kutyánk a gazdáitól, hogy ő is fel tudja venni a tempót a napi sétáknál.


Komé-Dia, akinek a története inkább tragikomédia
2014.12.09.

Komé-Dia egy közel 10 éves francia bulldog szuka, akinek elhelyezésében a Kéz a Mancsért Egyesület kért segítséget. Komé-Dia valószínűleg egy szebb napokat is látott francia bulldog szuka, aki korából adódóan már megtette amit kellett, lehozott annyi almot amennyit csak tudott, de kiöregedvén már nem volt rá szüksége a "gazdájának".


Íme Kiki karácsonyi üzenete a nagyvilágnak!
2014.12.05.

Kiki több hónapja védence már a NOÉ Bulldog Fajtamentésének és egyszerűen nem tudjuk elképzelni, hogy hogy nem szeretett bele eddig senki. Most olvassátok figyelemmel Kiki üzenetét.


Dörmögő Dömötör gyors JÓ hírek!
2014.12.04.

Dörmike ma átesett a belső ráncfelvarráson, vagyis Zsargal doktor és csapata elvégezte rajta a az összetett száj és garatműtétet. A műtét során korrigálta Dörmi lágy-szájpadlását, eltávolította a torkából a morgagni tasakokat, valamint megszabadította egy hangszál-poliptól is. Bónuszként a koronaékszereitől is meg lett fosztva.


Dörmögő Dömötörre belső ráncfelvarrás vár
2014.12.01.

Dörmogő, a Hatvanban talált angol bulldog fiú felsőlégúti megbetegedése sajnos nem gyógyult, ezért Zsargal doktor a bulldogok specialistája, endoszkópos vizsgálatot végzett. Kiderült Dörmikét műteni kell, belső ráncfelvarrásara szorul. Plasztikai műtéttel korrigálják a lágy-szájpadlását, eltávolítják a torkából a Morgagni tasakokat és megszabadítják egy hangszálpoliptól is. Ha minden jól sikerül, Jobb lesz mint új korában!


Dömötör eldörmögi a bulldogok karácsonyi kívánságlistáját
2014.11.13.
Nem tudom mi ez a nagy sürgés-forgás itt körülöttem, de a többiek azt mondták, mivel én vagyok itt most az új fiú, így idén én nyertem meg azt a nemes feladatot, hogy elmondjam nektek, mikre is lenne szükségünk. Ennek egy oka van, hogy megint jön valami Mikulás, akiről egyelőre még nem hallottam, de a többiek azt mondták, hogy azon a napon mindig nagyon nagy buli szokott lenni és a hasunk is tele lesz a nap végére.


Yukka jött, látott és nyert magának egy szuper családot!
2014.11.11.
Yukka hátsó felére bénultan került a fajtamentés gondozásába. Első körben átesett egy általános kivizsgáláson, és egy MR vizsgálaton, majd extra gyorsan jött a jó hír, hogy Yukkára van egy komoly érdeklődő. Így gyors egyeztetés, személyes látogatás és gyors költözés Ausztriába.


Látogatónk volt Ausztriából!
2014.10.31.
A vártnál is hamarabb jelentkezett az álomgazdi Yukka kutyánkra, méghozzá Ausztriából! Nem sokat teketóriáztunk, megszerveztük a nagy találkozást Állatotthonunkban. Hogy milyen hatással volt vendégeinkre a NOÉ Állatotthon, azt vendégeink eme rövidke beszámolója mutatja :) Yukka hamarosan költözik új otthonába, amiről természetesen Benneteket is tájékoztatunk :)


Elkutyulódtunk, avagy egy bicebóca bulldoglány hatása új családjára
2014.10.21.
Ezt a történetet az ölemben lévő tableten írom, némi segítséggel. Megpróbálom a segítséget
távozásra bírni, de a sikertelenségnek van egy határozott oka: a segítség családunk legfiatalabb tagja, Emily, a másfél éves, angolbulldog lány. Szokása szerint, ahogy kézbe veszem az iPadet, ő azonnal befekszik a fejem és az iPad közé. Bulldog.


MINDEN JÓ, HA A VÉGE JÓ :) ...bár azért nem teljes az örömünk :(
2014.10.20.
Két talált kutya segítségére siettünk, amiből az egyik, egy francia bulldog szuka chipezett volt. A regisztrációból kiderült, hogy 2012. novemberében lopták el, és a gazdik azóta keresték. A boldog egymásra találás hatalmas öröm, de sajnos a szintén gazdáját kereső uszkárfiú társa elvesztése miatt összezuhant. Keressük az ő gazdáját is!!!


Segítsetek megtalálni Fogatlan Ágnes EREDETI gazdáját!
2014.10.13.

Fogatlan Ágnest 2014.10.06-án hajnalban találták Füzesabonyban, kikötve egy aluljáróhoz. Szerencsére a megtaláló nem hagyta magára és segítséget kért a helyi állatvédőktől, akik azonnal a NOÉ Állatotthon / Bulldog fajtamentő csoportjához fordultak.
Sajnos chip nem volt a kutyában.


Eliza segítséget kér!
2014.09.22.

Eliza elhelyezésében az ajkai gyepmesteri telep kért segítséget, mert már megtalálásakor egyértelmű volt, hogy a kutya állapota tragikus, és gyógyíttatása hosszú időt fog igénybe venni a gyógyíttatása.Előző | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10. 11 12 13 14 15 16 17 | Következő