bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Ismét a szaporítás egy gyöngyszeme….
2011.03.07. Honnan vegyünk kutyát? Ha már mindenképp venni akarunk, akkor neves tenyésztõtõl. Igaz ezek a kutyák nem olcsók, de egészségesek. A „minõségnek ára van”, mondhatnánk. Egy tenyésztõ bizony odafigyel a legkisebb részletekre is. A kutyái bizonyos idõközönként hoznak csak almokat, minõségi tápot kapnak, a szülõk több szûrõvizsgálaton is átesnek, a kötelezõ oltások, féreghajtó beadatása elengedhetetlen, érvényes oltási könyv és törzskönyv megléte, kötelezõ tenyész szemle, és megfelelõ körülményeket biztosítanak kutyáik számára. Egy tenyésztõ mindenképp megmutatja a kölykök helyét, ahol felcseperedtek és a szülõket is büszkén bemutatja.
Ezzel szemben egy szaporító ezekkel nem törõdik. Legtöbbször a kutyái még a kötelezõ oltásokat sem kapják meg, a kölykök általában férgesek, sem elkülönített helyük nincs, de sokszor még egy kutyaházuk sem. A szaporító sorozatban „gyártja” a kölyköket, a szülõk egészségi állapotát figyelmen kívül hagyva. Ezek azok az emberek, akik csak a mégtöbb pénz reményében cselekszenek. Nemhogy törzskönyvvel, de a legtöbb esetben még oltási könyvvel sem rendelkeznek sem a kölykök, sem a szülõk. Ha ilyen helyrõl vásárolsz, készülj fel, hogy a kutyád soha nem lesz teljesen egészséges.

Valószínû Margó is egy ilyen tenyész teleprõl származhat. Látszik az emlõin, hogy jó pár kölyköt felnevelt, hozzánk kerülésekor a hasa tele volt varratokkal (nem az ivartalanítás varrataival), melyek nem lettek idõben kiszedve, így az egész hasa gyulladt volt.


A pórázt egyáltalán nem ismeri, pórázon közlekedni gyakorlatilag nem is tud.
Az egyik szeme sérült, a másik Harderes, ezt mindenképp mûteni kell.


Mindent összefoglalva elég rossz állapotban volt.Mindezek ellenére Margó egy kedves, bújós kutya, aki szeretné elfeledni eddigi életét, egy szeretõ család hûséges társaként.
Margó kivizsgálása elkezdõdött, az oltásait megkapta és az ivartalanítás sem maradhat el!
Lelki rehabilitációja is elkezdõdött egy ideiglenes befogadónál.

Szóval, mielõtt kutyát vásárolnál, mindenképp gyõzõdj meg arról, hogy jó tenyészetbõl legyen, vagy segítsd a fajtamentõk munkáját és inkább adj otthont egy sokat szenvedett kutyának.


Megosztom a Facebookon