bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Ismét a szaporítás egy gyöngyszeme….
2011.03.07. Honnan vegyünk kutyát? Ha már mindenképp venni akarunk, akkor neves tenyésztőtől. Igaz ezek a kutyák nem olcsók, de egészségesek. A „minőségnek ára van”, mondhatnánk. Egy tenyésztő bizony odafigyel a legkisebb részletekre is. A kutyái bizonyos időközönként hoznak csak almokat, minőségi tápot kapnak, a szülők több szűrővizsgálaton is átesnek, a kötelező oltások, féreghajtó beadatása elengedhetetlen, érvényes oltási könyv és törzskönyv megléte, kötelező tenyész szemle, és megfelelő körülményeket biztosítanak kutyáik számára. Egy tenyésztő mindenképp megmutatja a kölykök helyét, ahol felcseperedtek és a szülőket is büszkén bemutatja.
Ezzel szemben egy szaporító ezekkel nem törődik. Legtöbbször a kutyái még a kötelező oltásokat sem kapják meg, a kölykök általában férgesek, sem elkülönített helyük nincs, de sokszor még egy kutyaházuk sem. A szaporító sorozatban „gyártja” a kölyköket, a szülők egészségi állapotát figyelmen kívül hagyva. Ezek azok az emberek, akik csak a mégtöbb pénz reményében cselekszenek. Nemhogy törzskönyvvel, de a legtöbb esetben még oltási könyvvel sem rendelkeznek sem a kölykök, sem a szülők. Ha ilyen helyről vásárolsz, készülj fel, hogy a kutyád soha nem lesz teljesen egészséges.

Valószínű Margó is egy ilyen tenyész telepről származhat. Látszik az emlőin, hogy jó pár kölyköt felnevelt, hozzánk kerülésekor a hasa tele volt varratokkal (nem az ivartalanítás varrataival), melyek nem lettek időben kiszedve, így az egész hasa gyulladt volt.


A pórázt egyáltalán nem ismeri, pórázon közlekedni gyakorlatilag nem is tud.
Az egyik szeme sérült, a másik Harderes, ezt mindenképp műteni kell.


Mindent összefoglalva elég rossz állapotban volt.Mindezek ellenére Margó egy kedves, bújós kutya, aki szeretné elfeledni eddigi életét, egy szerető család hűséges társaként.
Margó kivizsgálása elkezdődött, az oltásait megkapta és az ivartalanítás sem maradhat el!
Lelki rehabilitációja is elkezdődött egy ideiglenes befogadónál.

Szóval, mielőtt kutyát vásárolnál, mindenképp győződj meg arról, hogy jó tenyészetből legyen, vagy segítsd a fajtamentők munkáját és inkább adj otthont egy sokat szenvedett kutyának.


Megosztom a Facebookon