bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Örökbefogadva - kutyás antológia
2011.01.27. Megjelent egy könyv örökbefogadott kutyák történeteivel.
Nem híres írók mûvei, hanem olyan gazdáké, akik fontosnak tartották, hogy tollat ragadjanak, s leírják kedvencünk történetét, hogy bemutassák: így is lehet.

Egy mentett kutya éppen úgy képes és alkalmas szeretetet adni, mint pedigrés társai, nem lesz egyikük sem jobb vagy rosszabb, de a gazdijelölteknek fel kell ismerni a saját igényeiket és tisztában kell lenniük korlátaikkal.

Egy vásárolt fajtatiszta kutyára sem a vételár az egyetlen
kiadás, hiszen jó esetben csak az oltási programját, etetését, tanítását kell biztosítanunk, rossz esetben, ha nem megbízható helyrõl vesszük magunkhoz leendõ társunkat, könnyen többszámjegyû állatorvosi számlát hozhatunk össze egy-egy fertõzés, betegség gyógyításával, kezelésével összefüggésben. Az örökbefogadás a vásárláshoz képest "olcsó", de a "portéka" ugyanúgy rajongással fog minket hazavárni, élvezi majd a sétákat, és mosolyt csal az arcunkra, ahogy igyekszik megfelelni elvárásainknak egy kis szeretetért.

Ezt az üzenetet kívánják átadni a kötet szerzõi saját tapasztalatukon, saját történetükön keresztül. Hiszen az örökbefogadás fontos, egy-egy szeretõ otthonra találó kutya helyére szinte azonnal érkezhet egy másik, akinek ez az életét jelenti.

Kis hazánk lassan a kóbor kutyák országává válik, napi szinten több tucat állatot altatnak el különbözõ gyepmesteri telepeken. Gondoljunk erre, ne felejtsük el, hiszen ezekért az állatokért is az ember a felelõs.
Mi vagyunk a felelõsek!

A kötet persze nem ennyire drámai. Vannak szomorú és vidám történetek, hosszúak és rövidkék, de egyben közösek: íróik rajongással szeretik kutyáikat.

A könyvet jegyzõ 2XX Kiadó a társadalmi felelõsségvállalási programja keretében minden értékesített "Örökbefogadva - kutyás antológia" példány után 200 Ft-ot juttat a Noé Állatotthon Minimenhely Programja számára.

A könyv 2010. decemberében jelent meg és már abban a hónapban 34.800 Ft adománnyal segítette MiniMenhely programunkat.

A könyvvel kapcsolatban az info.2xxkft@t-online.hu e-mail címen lehet érdeklõdni, de hamarosan elérhetõ lesz a Noé Állatotthon Alapítvány irodájában és a KeverékKutya webshopjában 1.800 Ft -os áron.
Megosztom a Facebookon