bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Noé Állatotthon Bulldog fajtamentés 2010 év végi beszámoló
2011.01.11. Ebben az évben is igen magas volt a mentésre váró, talált vagy gazda által leadott kutyák száma, de köszönhetõen lelkes önkénteseink, ideiglenes befogadóink és támogatóinknak a legtöbbjüknek találtunk új, szeretõ családot. Sok esetben, sõt, mondhatni a legtöbbször beteg vagy sérült bulldog kerül a gondozásunkba, mert az emberek többsége meggondolatlanul választ társat magának és nem számol a fajta egészségi problémáival, mely a legtöbb esetben súlyos anyagi terhet jelent.
Itt megragadnánk az alkalmat, hogy köszönetet mondjunk azoknak a támogatóknak, akik segítik, akármilyen kis összeggel, élelemmel vagy egyéb adománnyal a rászoruló kutyákat!

Mint már említettük ezek a fajták egyébként is igen „drágák” . Sokan nem tudják, hogy több olyan betegségre erõsen hajlamosak, melyeket, ha elhanyagolnak nemcsak nagyon nehéz kezelni, de egyben nagyon költséges is. Egyike ezeknek például a demodex, pontosabban szõrtüszõatka, mely egy bõrbetegség. Legtöbbször ilyen esetekkel találkozunk, melyet sajnos nem kezelnek idõben az eredeti gazdák, és így a betegség elhatalmasodik, ilyenkor van, hogy több hónapig eltart a gyógyulási idõ. Az elhanyagolás legjobb példája erre az idei évben Malacka és Hádész. Malacka egy nem kezelt, elhanyagolt un. „száraz szem” betegségnek „köszönhetõen” már csak homályos foltokat lát és ki tudja, hogy önkénteseink gondozásának köszönhetõen fenntartható-e ez az állapot vagy talán el is veszíti látását?! Hádésznak pedig a nem kezelt középfül gyulladása ráhúzódott a kisagyára, ami miatt megváltozott mozgáskoordinációja és fejét félre tartja.

Egy pár kép a betegségekrõl:

MalackaHádész

Ofélia és Balzsam (Demodexben szenvedett)

Jöjjön most néhány számszerû adat a 2010-es évrõl.
2010-ben pontosan 82 kutya került gondozásunkba és a 2009-es évrõl még 15 kutya maradt nálunk, akiknek még akkor nem sikerült gazdához kerülni. Sajnálatos módon minden igyekezetünk ellenére 8 kutyánk meghat. :( Ebben az évben összesen 75 kutyánkat sikerült örökbe adni,82 kutyánkat pedig ivartalanítottuk. A 2011-es évet 14 gazdi keresõvel kezdtük .

Ezeknek a kutyáknak nagy szükségük volt ránk, és továbbra is minden erõnkkel azon leszünk, hogy segítsünk a rászoruló bulldogokon. A beáramló bulldogok igen magas száma miatt kezdtünk el azon gondolkozni, hogy mit tegyünk abban az esetben, amikor már minden ideiglenesünknél több kutyánk van, és nehézségekbe ütközik az elhelyezés - ugyanis mi soha nem hagyunk segítségnyújtás nélkül egy bulldogot sem, tudván hogy a téli idõszakra tekintettel mindenképpen meleg helyen kell elhelyeznünk a kutyákat rövid szõrük miatt.

Kitaláltunk egy alternatív megoldást, vásárolnánk egy konténert, és ez lenne a „Bulldog Menedék”, amit az állatotthon területén helyeznénk el. Álmunk valóra vált!
Ehhez kértük és kérjük még jelenleg is a bulldog kedvelõ támogatók segítségét, hogy minél több rászoruló bulldognak tudjunk segíteni, hogy legyen lehetõségünk növelni komfort érzetüket –ha már van,aki a menhelyen kénytelen idõzni- és finanszírozni tudjuk orvosi ellátásukat.Idén megrendezésre került a már megszokott Boxer majális mellett az I.Boldog Bulldog Buli. Ez a nap fõként a tõlünk örökbefogadott kutyák és gazdáik találkozásáról, a kutyás összetartásról és felhõtlen jókedvrõl szól. Terveink szerint 2011-ben is megrendezzük majd ezt a nagyszabású összejövetelt melyre szeretettel várunk minden kedves tõlünk örökbefogadott boxert és bulldogot gazdájával, ill. mindenki mást is, aki kedveli ezeket a cuki tömpe orrúakat és egy vidám napot szeretne eltölteni velük.
Néhány kép ízelítõül az I. Boldog Bulldog buliról:

Összegzésképpen azt mondhatjuk, hogy ez az év is mozgalmas és eredményes volt.
További céljaink eléréséhez továbbra is kérjük a támogatók segítségét, remélve hogy minden rászoruló bulldognak segíteni tudunk, hiszen ezért alakultunk, nekik szenteljük idõnket és szeretetünket.

Adományaikat várjunk a Noé Állatotthon Bulldog Fajtamentés számlaszámára ( OTP 11710002-20085023 )
vagy bárki virtuálisan is örökbe fogadhat kutyáink közül a www.bulldogmentes.hu oldalon, illetve táp adománnyal is támogathatják bulldogjainkat.
Mindenkinek köszönjük az eddigi segítséget és reméljük, hogy a továbbiakban is számíthatunk minden kedves bulldog szeretõre!
Bulldog fajtamentõ csoport


Megosztom a Facebookon