bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Beszámoló a 2020-as évről!
2021.02.02. Megmondom őszintén már napok óta gondolkodom azon, hogy hogyan is lehetne összefoglalni a 2020-as évet. Kértem a többieket is, hogy mondják el, szerintük miket lehetne megemlíteni az elmúlt egy évről.
De lássuk először a száraz számokat:

2019. év végén gazdikereső: 19
2020-ban bekerült bulldogok: 64
2020-ban gazdira talált: 60
2020-ban meghalt: 1
2020. év záró: 22Valójában annyi minden történt, hogy napokig írhatnám, hiszem semmilyen szempontból nem volt átlagos a 2020-as év. Bár normálisan indult, de a márciusban a COVID miatt meghozott intézkedések minket sem kerültek el. Sajnos be kellett zárnunk a kapuinkat, megnehezítve ezzel a gondozásunkban lévő kutyák örökbeadását és ellátását, a támogatásokat, a csapatépítő tréningeket és jóformán teljesen elszigetelte a gondozásunkban lévő állatokat a külvilágtól. Megnehezítve ezzel az örökbeadásokat, a támogatásokat és egyszerűen a személyes kontaktokat egymással és a látogatókkal/örökbefogadókkal/önkéntesekkel.

Ha ez nem lett volna eléggé nagy probléma, a tavalyi évben extra nagy terhet tett a vállunkra a szívférgesség és az ebben szenvedő kutyák kezelése.
Jóformán minden 4. bekerülő kutyánk gyorstesztje pozitív volt. Ez csak egy első lépés volt, ezután következett a szívultrahang majd a részletes és általában igen hosszadalmas kezelési terv. Egy kutya átlagos költsége 100-150 000 ft körül mozog. Sajnos több kutyánk is annyira súlyosan fertőzött állapotban került be, hogy az egyetlen megoldás az életmentő szívféreg eltávolító műtét volt. Egy műtét költsége nagyságrendileg 400 000 ft.

Tavaly a legnagyobb túlélőnk Rainbow volt. Nagyon sokan izgultatok érte és támogattátok őt. Szerencséje volt mert ideiglenesnél gyógyulhatott és ugyan nem azonnal, de rá is rátalált az álomcsalád, aki kezelésével együtt vállalta őt.
Most már boldog gazdis kutyaként éli a hétköznapjait.

A szívférgességen kívül a tavalyi évben szintén extra sok volt, a borzalmas egészségügyi állapotban bekerült bulldog. Gondolok is a végstádiumos daganatos, az elhanyagoltságtól megkopaszodott, a vak, a lebénult, a kórosan sovány kutyára is.

De a legborzalmasabb állapotban bekerült bulldogunk egyértelműen Málé volt, akit "saját gazdája" adott le leírhatatlanul borzalmas állapotban. A mi sokat látott szemünk is könnybe lábadt a kutya állapotát látván.
Sajnos annyira előrehaladott volt az állapota /végstádiumú rák/, hogy hosszú időt már a legszakszerűbb állatorvosi ellátás ellenére sem tudtunk neki adni, de megkaphatta azt a csodát, hogy az utolsó pár hetét saját családban tölthette és minden lehetséges kezelést és legfőképpen borzasztó nagy szeretet kaphatott.
A tavalyi év másik legnagyobb arcul csapása számunkra Aroma volt, akinél szintén nem értettük, hogyan lehet végéignézni míg egy kutya olyan állapotba kerül mint Ő...

Jelenleg is a gondozásunkban van, már hónapok óta kapja a kezelést és szerencsére ő is a lassú gyógyulás útjára lépett.

De a sok rossz után jöjjenek a jó hírek is a tavalyi évről.
Azt hiszem bátran mondhatom, hogy az év gazdisodása Brunella családba költözése volt. A mi kis fogyink már több mint egy éve várta, hogy valaki meglássa benne azt a csodát amit sokunk meglátott benne. Ő volt a mi kis fogyink, akit mindenki szeretett, de sajnos fogyatékossága miatt senkinek nem akadt meg rajta a szeme.
Ám egy napon valaki őt akarta, csakis őt!
Azóta is kapjuk róla a boldog családi fotókat és borzasztóan örülünk neki, hogy sikerült tökéletesen beilleszkednie és nem bontotta le senkinek semmilyen testrészét. :-)
Mivel a tavalyi év nagy részében nem volt látogatható az állatotthon és így sajnos az érdeklődők száma is csökkent bulldogjaink iránt, viszont a bekerülők száma nem, így megpróbálkoztunk minél több védencünknek ideiglenes befogadót keresni.

Sajnos az ideiglenes befogadás sem egyszerű, hiszen van aki tudja lelkileg csinálni van aki pedig sajnos nem.
Nekünk ez óriási nagy segítség, mert az adott bulldog családi környezetben rehabilitálódhat, másrészről az ő helyére tudunk újabb rászorulót fogadni.
Ezt a kezdeményezésünket 2021-ben is szeretnénk folytatni, és megpróbálunk minden érdeklődőt felkészíteni, hogy mire számítson ha ideiglenes befogadó szeretne lenni.

A tavalyi évben soha nem látott mértéket öltött a gazda által leadott problémás kutyák száma.
Sajnos egyre többen válnak meg kutyájuktól azért, mert nem a megfelelő viselkedést tanusítják.
Itt szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy EZ NEM A KUTYA HIBÁJA!!! Ezek a viselkedésproblémás többször harapós bulldogok nem maguktól lettek ilyenek. Ezeket a kutyákat a gazdáik rontották el a nem megfelelő neveléssel és a következetesség hiányával!
Ami azért óriási probléma mert egy ilyen kutya örökbeadása kb. lehetetlen....

Jelenleg is több ilyen kutyánk van és sajnos sok esélyük nincsen, hiszen abba, hogy ők normálisan be tudjanak újra beilleszkedni egy családba ahhoz óriási nagy kitartásra és rengeteg belefektetett munkára lenne szükség, amit sajnos az emberek nem kívánnak belefektetni.

Szóval ilyen volt a mi 2020-as évünk, de bízunk benne, hogy hamarosan újra találkozhatunk Veletek személyesen is :)
Tartsatok velünk továbbra is... :)Megosztom a Facebookon