bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Francia bulldog - a tömör gyönyör
2021.01.13.

Tömör gyönyör bohóc és Magyarország kedvence: A francia bulldog
Ezzel a frappáns címmel írt cikket a Kutyakajás.hu az általunk mentett egyik fajtáról. Rövid részletet mutatunk be a blogcikkbõl.


Ha egy francia bulldog gazdái szeretnénk lenni, kössük fel a gatyát mind türelem mind pénztárcaügyben! Ez a fajta tagadhatatlanul mutatós és elbûvölõ a maga kis makacs, bohókás természetével.

És bár rövid szõre könnyen tisztítható, elég sokat vedlik bizonyos idõszakokban. És ráadásul a szúrós kis szõrét elég nehezen lehet a ruhákból kiszedni… de a nyálas vigyori puszik kárpótolnak érte! Könnyen szerethetõ, laza személyiségû kutya, bár nem õ lesz a kutyaiskola sztárja, ha õszinték akarunk lenni.

Játékosan azért viszonylag könnyen taníthatóak. Persze ha leküzdjük a makacsságukat. A francia bulldog nevelése a következetességen és a türelmen alapul. És mivel haspók típus, (erre a gazdik nagyon hamar rájönnek általában) , ezért jutalomfalatokkal bõszen készüljünk a tanításakor.
Bátran ajánljuk kevésbé aktív gazdiknak. Vagy többgyerekes gazdiknak, akik nem tehetik meg a napi többszöri órás sétákat tegyenek meg, de a gyerkõcök persze mértékkel le tudják fárasztani a házikedvencet. Ha a francia bulldog kölyök jól volt szocializálva, abszolút gyerekbarát.Aki a francia bulldog tartására adja a fejét, készüljön fel még olyan speciálisabb dolgokra, mint:
-redõk áttörlése a fején napi szinten ajánlott (begombásodhat stb)
-hûsítõ matrac, hûsítõ mellény erõsen kötelezõ kánikulában
-nyári napokon nagyon korán és nagyon késõn fog kedvencével lemenni sétálni
-sokszor fog a vendégektõl elnézést kérni a sûrû pukik miatt
-nem egy úszóbajnok kutya tulajdonosa lesz
-elõfordulhat, hogy vaskos összegeket fog az állatorvosnál hagyni

Fejszerkezetük alapján hajlamosak arra, hogy csak habzsolják az ételt, mint kacsa a nokedlit. Emiatt érdemesebb már kis koruktól kezdve nagyobb tápszemcse méretû szárazeledelt vásárolni nekik, és akár habzsolásgátló tálat beszerezni.

Mivel a franciabulldog hajlamos a különféle allergiákra, érdemes jó minõségû, lehetõleg csirke és gabonamentes táppal etetni. A kutyakajas.hu jó szívvel ajánlja az N&D medium/maxi bárány áfonyasütõtök tápját, amely évek óta a francia bulldog gazdik nagy kedvence náluk.

A rövidorrú fajtákra általánosan jellemzõ a hõgutára való hajlam. Minden óvintézkedést meg kell tenni annak érdekében, hogy elkerülje. Nyári melegben csak a kora hajnali és késõ esti hûvösebb órák jöhetnek szóba séta, vagy utazás céljából.
Mindent egybe vetve, ez a kutya fajta mégis nagy közkedveltségnek örvend, és nem véletlenül! Ez a hatalmas álló fülû bohóc, igazi városi kanapékutya! Vidám kis horkantásaival és vicces futásával sokak szívét elrabolja!

Teljes cikkért, illetve a kis francia bucid számára a megfelelõ pocakbavalóért keresd fel a Kutyakajás csapatát, a logóra kattintva!

kutyakajas.hu


Megosztom a Facebookon