bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Gazdásodj okosan! 2. rész - Sade és Kelly gazdisodásának története
2020.12.01. Ezekben a cikkekben a gazdik õszintén írnak a sok-sok boldog pillanatról amiben részük van és a nehezebb napokról is, mert az összecsiszolódás mindenkinél más és más.

De egy a lényeg, hogy számunkra a legnagyobb öröm azt olvasni, hogy mennyire szeretik örökbefogadott kutyáikat.
Most pedig olvassátok szeretettel Nati és az õ elbulldogosodásuk történetét.

NOÉ-s bulldogságunk története: 2019 tavasza volt, amikor az akkor 6 éves fiunk már nagyon-nagyon nyaggatott kutyáért. Korábban mindig is bulldogosok voltunk, de az élet úgy hozta, hogy amikor megkaptuk õt, elmentek szép sorjában a mi drágáink, így a gyerkõc mindig csak a sztorizgatásokból és persze képekrõl hallott/látott a kutyáinkról. Meg persze nagy szemekkel nézett, amikor jártunkban-keltünkben összefutottunk egy-egy francia vagy angol bullival, és anya mindig kikunyerált egy simit... De ekkor már nagyon nyaggatott, én meg úgy éreztem, hogy még nem állok készen újabb bulldogra (mert az nem volt kérdés, hogy csakis röfögõs malacpofik jöhetnek hozzánk), így okosba kitaláltam, hogy menjünk ki a NOÉ-ba a szombati sétákra egyrészt a gyereket "érzékenyíteni", másrészt végre megismerni az ottani csapatot, mert bizony, mióta bulldogjaink voltak (ami jó 10+ év), azóta figyelemmel kísértük a fajtamentést, és persze nem is kérdés, hogy az adónk 1% mindig ott landolt.

Na szóval, kimentünk tavasz vége felé, és itt vesztünk el :) Már nem is tudom, hogy második vagy harmadik alkalommal voltunk-e kint, amikor Csilla Györe bemutatta nekünk a frissen a karanténból kikerült, fû alatt közlekedõ, rettenetesen félõs Shadét (ma már Happy). Én azonnal beleszerettem, de amikor a férjemen is láttam, hogy bõszen bólogat, akkor tudtam, hogy teljesült a gyerek álma: ismét lesz kutyánk <3 Happyre még várt akkor az ivartalanítás, és 1-2 hét után Noémi Dózsa elhozta nekünk.

Sok-sok félelem volt benne akkor, lassan oldódott, még ma is van, hogy reflexbõl lekushad egy-egy gyorsabb kézmozdulatra, de elsõ pillanattól kezdve álomkutya és ragad "anyára". Aztán, mivel az élet angol bulli nélkül nem igazán élet, a karantén után, amikor végre ismét kijutottunk a Noéra, említettem Csilláéknak, hogy jöhetne a következõ :D Több jelölt is volt akkor, emlékszem, rögtön megérintette a lelkünket a szörnyû állapotban bekerült Smart, de Csillának és Noéminek köszönhetõen végül Kelly mellett döntöttünk, aki tuti, hogy csak ránk várt a karantén alatt. Õ teljesen más karakter, mint Happy, és azt sem mondhatom, hogy csupán jó hatással vannak egymásra, de tökéletes kutya a mi számunkra. Azt hiszem, így már teljes a mi kis családunk. Bevallom, amikor Happyt elhoztuk, kicsit féltem, mert ugyan bulldog téren már nagy tapasztalattal rendelkeztünk, de mentett kutyánk még sosem volt.

Ennek a félénk kis francia lánykának köszönhetõen nagyon hamar minden félelmem köddé vált, és ma már azt mondom: soha többet mást, csak mentett állatot! Fogadj örökbe, mert akkor egyszerre két életet mentesz: azt, akit örökbe fogadsz és azt, aki a helyére kerülhet a menhelyen (mert a várólisták nem rövidülnek)


Megosztom a Facebookon