bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Hogyan telt a 2019-es év a bulldogmentésnél
2020.01.14. Minden éves beszámoló megírása általában azzal kezdődik, hogy a tavalyi év az összes előző évnél keményebb volt.
Ezt a szófordulatot sajnos a 2019-es évhez is használnom kell, hiszen tavaly is közel 100 bulldogkerült a gondozásunkba.

2018. év végén gazdikereső: 22
2019-ben bekerült bulldogok: 98
2019-ben gazdira talált: 95
2019-ban meghalt: 6
2019. év záró: 19


2019-ben nem a kölyökcsempészek kerültek leginkább a középpontba hanem inkább a lelketlen szaporítótelepek, ahol 100 számra tartják a fajtatiszta kutyákat és az ott lévő szerencsétleneknek csak egyetlen feladata van, gyártani a minél különlegesebb színű extra kiskutyákat. Nem törődve a mama kutya egészségével, genetikájával valamint a fedező kan egészségével és genetikájával. 100 számra gyártják a genetikai "hulladék" kölyköket, akiket az emberek boldogan vesznek meg és az első probléma felmerüléséig nagyon boldogok majd a legrövidebb időn belül próbálnak szabadulni tőlük...

2019-ben a legtöbb bulldog, szám szerint 23, a nyírbogáti szaporítótelep felszámolása után került a fajtamentés gondozásába.
Sok mindent láttam már a fajtamentésnél töltött 10 év alatt, de ami akkor fogadott amikor ez a 23 kutya megérkezett az egyszerűen borzalmas volt.
Az egyik angol bulldog szuka ránézésre a halál tusáját vívta már olyan borzalmas állapotban volt. Nagyon bíztunk benne, hogy sikerülni fog életben tartani és megmutatni neki is, hogy az életnek van egy szebbik oldala is.
Szerencsére sikerült és már ő is boldog családi kutya.Természetesen idén is rengeteg kutyát adott le saját gazdája is különböző okokra hivatkozva. Költözés, jön a gyerek, nincs rá idő stb....


Több gerincsérült és testi fogyatékossággal megáldott bulldog is élvezte a vendégszeretetünket tavaly. Mindenki nagyon szerencsés volt és most már boldog bulldogként él családban.

Brexit


Herold


Pipi


BurritoNem győzzük idén sem hangsúlyozni, hogy ameddig van kereslet és az emberek vásárolják a jófogásról és egyéb hirdetési portálokról az olcsó bulldogokat, addig kínálat is lesz és a szaporítók ugyanúgy fogják gyártani az egyre rosszabb genetikával rendelkező kiskutyákat.
Ez egy ördögi kör ami sajnos Magyarországon egyre rosszabb irányba megy.
Már sajnos nem nagyon tudunk olyan bulldogról, akinek nincsen valamilyen egészségügyi problémája.
Tisztelet a kivételeknek.

2019-ben is voltak védenceink, akiket sajnos minden igyekezetünk ellenére nem tudtunk megmenteni.

2019-ben azért nem csak szomorú dolgok történtek velünk, ugyanis tavaly ünnepelte 10. évfordulóját a Bulldogmentés.
Ezen neves alkalomra meghívtuk az elmúlt 10 év örökbefogadóit és korábbi védenceinket. Nagyon készültünk rá, hogy minden szuperül sikerüljön és azt gondolom mindenki jól érezte magát és egy szuperül sikerült napot tudtunk összehozni.
De helyettem beszéljenek a képek :-)A rendezvényen készült többi fotó az alábbi linken látható:
10 éves a Bulldogmentés


De nincs más hátra mint előre, hiszen 2020-ban is minden rászorulónak megpróbálunk segíteni és minden gondozásunkba került bulldognak megpróbáljuk megtalálni a lehető legtökéletesebb otthont, ahol megbecsült családtagok lehetnek és elfeledhetik korábbi életük borzalmait.

Itt szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki hozzájárult a munkánkhoz, önkéntesként, a személyi jövedelemadója 1%-nak felajánlásával, adománnyal, virtuális örökbefogadással, ideiglenes befogadással, örökbefogadással, az adomány vonal hívásával, vagy akár csak egy megosztással!


Óriási köszönet a Délpesi Állatgyógyászai Központnak és csapatának, akik egész évben mindent megtettek védenceinkért és biztosították a legszakszerűbb és legcsaládiasabb ellátást bulldogjainknak.Hiszen ehhez a munkához szükségünk van a TI támogatásotokra is, hiszen csak EGYÜTT SIKERÜLHET!Megosztom a Facebookon