bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Zsanna első napjai ideiglenes befogadójánál!
2019.09.10. "Zsanna nyugodt, alkalmazkodó, bájos kutyus, igyekszik megfelelni. Ugatni, morogni még nem hallottam, sem emberrel, sem állattal szemben nem agresszív. A lakás a fix pont egyelőre számára, a kertbe sem ment még ki egyedül, maximum a küszöb túl oldalán ül le.

Bent mindenhova követ, nézi is, mit csinálok, külön ülőhelyei vannak, ahonnan a konyhai műveleteket felügyeli, vagy pl. a kézmosást. A simogatás minden mennyiségben jöhet, bármikor, bármeddig. Játszani semmivel nem tud egyelőre, mindent megszagol, de nem rágcsálja, hordozza. Gondolom ebből adódóan a bútorokat, kábeleket és gyakorlatilag semmit sem piszkál.


Az első séta még abból állt, hogy kb. 20 méter után elfeküdt, de azóta nagyjából 30 perceket megy, van, amikor sokat szaglászik - máskor inkább kocog.


A gazdik iránt jobban érdeklődik, mint a kutyáik iránt. Ha választani lehet, a focizó gyerekeket szemléli, nem a közelben bandázó vizslákat. Ha kerités mögül megugatják, figyel kicsit, vagy tovább indul, vagy visszafordulna, nem nagyon reagál. Egyszer már voltunk kifutóban, megadóan tűrte, hogy megszaglásszák, de nem viszonozta az érdeklődést, állt egy helyben, és hozzá mentek oda sorban ismerkedni. A tolakodó ivaros kan kutyus érdeklődését sem hárította, el sem fordult.


Cicákat a séta során észre sem veszi. Vendégségben voltunk cicás háznál, itt megnézte őket, de az emberekre koncentrált. A macskák viszont kimondottan támadóan reagáltak, így miattuk a teszt rútúl elbukott.
A pocakját szereti, szívesen eszik. Érdeklődik az emberi ételek iránt is, de nem kunyerál, csak csendesen várja, kap-e ő is valamit.


Ha új emberekkel találkozik, várja, hogy viszonyulnak hozzá, simogatni mindenkinek szabad őt, ő ritkán közelít, inkább a gyerekekhez.
Hírtelen zajra, fényre nem rezzen össze, nem ijedős. A háztartási gépek sem zavarják, körbe lehet porszívózni :)


Szobatisztaság. Az első napi pár pisi baleset után reménykeltő volt a helyzet, éjszaka, és az első munkanapomon is szobatiszta volt, úgy tűnt nagyjából végig aludta a napot, illetve éjszaka használta a kutyapelenkát. Utána 3 napig itthon voltam vele, majd a következő munkanap bepisilt, és azóta ha egyedül marad, akár csak 1 órára is, szintén. Remélem, hamarosan elhiszi, hogy minden nap visszajövök hozzá, és a munkanap - hétvége ritmusa kialakul.


Ő ez első buci akivel együtt lakom, és vannak olyan tulajdonságai, amik valószínűleg nekem ezért meglepőek. Végtelenül szeretetre méltó és szeretetre éhes. Megható, ahogy követ, hozzám bújik, és olyan szokásokat alakít ki, mint pl. a könyököm esténkénti lemosdatása. Kedves és szelíd, csupa jóindulat. Szeretem, ahogy morcog / dorombol, más hangot ad ki simogatás közben, vagy ha szaglászik.

Éjszaka egyszer sem kellett kelni hozzá, bár csendben azért meglestem, mit csinál, fel sem ébredt :)"
Az ideiglenesétől frissen kaptam az információt, hogy Zsanna mostanra szobatiszta lett. :-)


Zsanna ideiglenes befogadónál él, de keresi továbbra is azt a helyet, ahol véglegesen családra találhat, amire lassan teljesen fel lesz készülve ideiglenes befogadójának köszönhetően.


Ha neked is szimpatikus az ideiglenes befogadás és ebben a formában szeretnél segíteni egy bucinak, nincs más teendőd csak jelentkezni az alábbi telefonszámon: 06-20-268-2021 hétköznapokon 17 óra után.


Megosztom a Facebookon