bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Zsanna elsõ napjai ideiglenes befogadójánál!
2019.09.10. "Zsanna nyugodt, alkalmazkodó, bájos kutyus, igyekszik megfelelni. Ugatni, morogni még nem hallottam, sem emberrel, sem állattal szemben nem agresszív. A lakás a fix pont egyelõre számára, a kertbe sem ment még ki egyedül, maximum a küszöb túl oldalán ül le.

Bent mindenhova követ, nézi is, mit csinálok, külön ülõhelyei vannak, ahonnan a konyhai mûveleteket felügyeli, vagy pl. a kézmosást. A simogatás minden mennyiségben jöhet, bármikor, bármeddig. Játszani semmivel nem tud egyelõre, mindent megszagol, de nem rágcsálja, hordozza. Gondolom ebbõl adódóan a bútorokat, kábeleket és gyakorlatilag semmit sem piszkál.


Az elsõ séta még abból állt, hogy kb. 20 méter után elfeküdt, de azóta nagyjából 30 perceket megy, van, amikor sokat szaglászik - máskor inkább kocog.


A gazdik iránt jobban érdeklõdik, mint a kutyáik iránt. Ha választani lehet, a focizó gyerekeket szemléli, nem a közelben bandázó vizslákat. Ha kerités mögül megugatják, figyel kicsit, vagy tovább indul, vagy visszafordulna, nem nagyon reagál. Egyszer már voltunk kifutóban, megadóan tûrte, hogy megszaglásszák, de nem viszonozta az érdeklõdést, állt egy helyben, és hozzá mentek oda sorban ismerkedni. A tolakodó ivaros kan kutyus érdeklõdését sem hárította, el sem fordult.


Cicákat a séta során észre sem veszi. Vendégségben voltunk cicás háznál, itt megnézte õket, de az emberekre koncentrált. A macskák viszont kimondottan támadóan reagáltak, így miattuk a teszt rútúl elbukott.
A pocakját szereti, szívesen eszik. Érdeklõdik az emberi ételek iránt is, de nem kunyerál, csak csendesen várja, kap-e õ is valamit.


Ha új emberekkel találkozik, várja, hogy viszonyulnak hozzá, simogatni mindenkinek szabad õt, õ ritkán közelít, inkább a gyerekekhez.
Hírtelen zajra, fényre nem rezzen össze, nem ijedõs. A háztartási gépek sem zavarják, körbe lehet porszívózni :)


Szobatisztaság. Az elsõ napi pár pisi baleset után reménykeltõ volt a helyzet, éjszaka, és az elsõ munkanapomon is szobatiszta volt, úgy tûnt nagyjából végig aludta a napot, illetve éjszaka használta a kutyapelenkát. Utána 3 napig itthon voltam vele, majd a következõ munkanap bepisilt, és azóta ha egyedül marad, akár csak 1 órára is, szintén. Remélem, hamarosan elhiszi, hogy minden nap visszajövök hozzá, és a munkanap - hétvége ritmusa kialakul.


Õ ez elsõ buci akivel együtt lakom, és vannak olyan tulajdonságai, amik valószínûleg nekem ezért meglepõek. Végtelenül szeretetre méltó és szeretetre éhes. Megható, ahogy követ, hozzám bújik, és olyan szokásokat alakít ki, mint pl. a könyököm esténkénti lemosdatása. Kedves és szelíd, csupa jóindulat. Szeretem, ahogy morcog / dorombol, más hangot ad ki simogatás közben, vagy ha szaglászik.

Éjszaka egyszer sem kellett kelni hozzá, bár csendben azért meglestem, mit csinál, fel sem ébredt :)"
Az ideiglenesétõl frissen kaptam az információt, hogy Zsanna mostanra szobatiszta lett. :-)


Zsanna ideiglenes befogadónál él, de keresi továbbra is azt a helyet, ahol véglegesen családra találhat, amire lassan teljesen fel lesz készülve ideiglenes befogadójának köszönhetõen.


Ha neked is szimpatikus az ideiglenes befogadás és ebben a formában szeretnél segíteni egy bucinak, nincs más teendõd csak jelentkezni az alábbi telefonszámon: 06-20-268-2021 hétköznapokon 17 óra után.


Megosztom a Facebookon