bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Legyél te is átutaztató, legyél sansz!
2019.08.13. Segíts egyszerre 2 bulldognak!Ideiglenes befogadók? Kik is õk?

Legyél te is átutaztató, legyél sansz!


Ezzel segítesz egy állatotthoni bulldog lakón, és segítesz annak, amelyik a helyére vár!
Vagy épp segíthetsz egy olyannak, aki a várólistánkon parkol.


A bulldog marad a Noé Állatotthon védence, a mi orvosainkhoz kell eljuttatni, melyben segítséget is tud adni az otthon, ha szükséges és az ápolását és gondozását az alapítvány teljes körûen állja.

Neked csak szeretettel kell gondoskodnod róla, mintha a sajátodról lenne szó.

Szükséges hozzá nagykorúnak lenned és Budapest, vagy 30 km-es körzetében laknod, saját tulajdonú ingatlanban és persze szeresd a bulldogokat.Óriási segítség lenne ez most nyáron is, nem csak télen, mert elképesztõ számú leadós dömping folyik. Szeretnénk, ha több felelõs gazdi lenne, felhívjuk a figyelmet amennyiszer csak lehet a felelõsségteljes döntésre, és jó volna, ha szükség se volna ilyesmire, mint az ideigleneseztetés, de egyelõre ez csak vágyunk.

Az elmúlt 10 napban kb. 8 (!) kan angol bulldogig számoltuk a levelezésünkbe érkezõ kéréseket gazdáktól, és válaszoltuk nekik a teltházat és várólistát.


Miközben a célunk a bajbajutottak mentése, az ilyen kérések érkezésekor is próbálunk segíteni, de jelenleg egyszerûen nem megy; mert amíg a gyepiken várnak ránk az utcáról befogott kihasznált bulldogok, addig õk fognak prioritást élvezni.

Elkerülve azt, hogy ezek a ma még gazdás kutyák késõbb az utcán kössenek ki, vagy ivarosan szaporítóknál, fontosnak tartanánk a segítségnyújtást, de amíg a helyeink korlátozottak, addig csak ritkán fog menni.


Itt jöttök ti, segítõ szándékú bulldogfanatikusok a képbe!

Ha lenne több ideiglenes befogadónk, az nagyban segítené ezeket a bulldogokat. A gazdás kutyát kevésbé viseli meg a változás, ha nem menhelyen kell várnia az igazi és végleges otthont adó gazdira.

A már menhelyi védenceink többségének is jót tenne az otthoni környezet, lehetne válogatni, hogy ki milyen szintû ellátást igénylõ kutyát tudna vállalni.


Tudom, hogy az ideiglenesség egy nagy feladat, de azt is tudom tapasztalatból, hogy ez sokunknak igenis megy. Nem szabad lebeszélnie magát senkinek a tapasztalatlanságból adódó aggodalmaskodással (Pl.: “nem tudnám elengedni”), hanem beszélgetni kell olyanokkal, akik már tudják milyen fantasztikus érzés kicsinosítani, regabilitálni egy kis lelket, majd átadni a legcsodásabb gazdinak, akit csak kaphat.


Fontosnak tartjuk, hogy beszélgessünk az átutaztatásról személyesen is, és ha csak elgondolkodtál rajta, már érdemes találkoznunk. Természetesen egy ilyen beszélgetés nem kötelez semmire, és senki nem fog megszólni, ha azután is azt gondolod, hogy nem érzed magadat alkalmasnak a feladatra.


Azonban, ha mégis úgy látod, hogy megmozgatta a feladat a tettrekészségedet, írj nekünk egy bemutatkozó “Átutazósdi” tárgyú e-mailt ide:

info@bulldogmentes.huVálaszolni fogunk, és megbeszélhetünk egy szombati nyílt napra találkozót a menhelyre.


Nem leszel egyedül a feladattal, támogatunk téged is tanácsokkal és lelkileg is, ha szükséges. :)Megosztom a Facebookon