bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

2018-as év számokban és történésekben
2019.01.09. Minden éves beszámoló megírása általában azzal kezdõdik, hogy a tavalyi év az összes elõzõ évnél keményebb volt.
Ezt a szófordulatot sajnos a 2018-as évhez is használnom kell, sõt azt hiszem a számok magukért beszélnek.

2017. év végén gazdikeresõ: 12
2018-ban bekerült bulldogok:107
2018-ban gazdira talált: 89
2018-ban meghalt: 10
2018. év záró: 22

A 2018-as év a kölyökkutya csempészek éve volt. Úgy tûnik a hatóság is sokkal jobban elkezdett odafigyelni arra, hogy visszafogják a kamionokon és banános dobozokban csempészett fajtatiszta kölyökkutyák kereskedelmét külföldre.
A roham februárban kezdõdött, amikor is két külföldi állampolgárt vettek õrizetbe, mert 25 db angol és francia bulldog kölyköt próbált banános dobozokban összezsúfolva átcsempészni a határon. A dobozokban lévõ kölykök között több alig érte el a 4 hetes kort. A hatóság a kölykök elhelyezését a fajtamentésre bízta.
Ekkor kezdõdött az eszeveszett futam az idõvel. A babák fejletlenek voltak, akiknek még az anyjuk mellett lett volna a helyük. Mindent megtettünk azért, hogy mindenkinek meg tudjuk adni, hogy boldog és egészséges felnõtté váljon. Folyamatos orvosi kezelés alatt álltak és mi csak reménykedtünk, hogy sikerülni fog. Sajnos nem mindenkinek sikerült. 7 picit sajnos minden erõfeszítésünk ellenére elvesztettünk. Mi is nagyon sokat tanultunk, hiszen egy ekkora mennyiségû kölyökkutya elhelyezése és nevelése iszonyú nagy feladat, amit menhely körülmények között nagyon nehéz megoldani. Ekkor jöttek segítségünkre az ideiglenes befogadóink, akik otthonukba fogadták a kicsiket, hogy családi környezetben tudjanak növekedni.
Szerencsére minden kicsinek találtunk megfelelõ családot.

Azt hittük fellélegezhetünk, de újra jött a telefon, hogy Lentinél ismét bulldogokat foglaltak. Szerencsére csak 4 kicsi elhelyezését kellett megoldani.Majd május végén ismét jött a telefon, hogy 8 kölyköt foglaltak. A februári kölyökáradatból tanulva, õk azonnal ideiglenes befogadóhoz költöztek és szerencsésen gazdisodtak is.
Természetesen a kölyökdömpingen kívül a felnõtt bulldogok száma is az egekbe szökött a tavalyi évben.
Egész évben özönlöttek a beteg és segítségre szoruló bulldogok.
Jöttek egyszerre 4-en, 5-en, volt köztük, kopasz, daganatos, õsöreg, lebénult, de még vízfejû is. Találták õket utcán, erdõszélen, elhagyatott telken, szemétkupac tetején. Volt akitõl saját gazdája akart megválni különféle indokokra hivatkozva.

Sajnos a bekerülõ kutyák 90%-a beteg volt. Nem csak az oltásaikra és az ivartalanításukra kellett megteremteni az anyagi hátteret, hanem az egyéb tipikus bulldog betegségekre és bizonyos betegségek mûtéti költségeire is.
A fajtamentés átlagos havi állatorvosi költsége a tavalyi évben meghaladta az 500 000 Ft-ot. Ez iszonyatosan magas összeg, aminek az elõteremtése nem kis feladat volt és folyamatosan feladat is számunkra.

A tipikus betegségek képviselõ idén például a kopaszaink voltak, akik gyógykezelése lassú és igen költséges volt, de megérte, mert mindenki szõrösen költözött már gazdihoz.
Puszi, iszonyú állapotban került a fajtamentéshez. Minden testrésze gyulladt volt, alig volt rajta szõr. A folyamatos kezelések hamar javulást hoztak, de az igazi javulást csak az hozta meg, hogy nagyon gyorsan szeretõ családba költözhetett és ott folytatódhatott a testi és lelki rehabilitációja.


Tüskét az utcára dobva találták ebben az állapotban. Õ is azonnal orvosi kezelést kapott és szépen lassan õ is kezdett szõrösödni.Veet volt a tavalyi év harmadik kopasza. Talán õ került hozzánk a legkevesebb szõrrel. Hónapokig tartott a kezelése, de szerencsére mostanra már õ is boldog családi kutya.
Bambusz története maga volt a csoda. Lebénulva érkezett a gondozásunkba, a bénulása sajnos már nem volt friss, ami azért nagy probléma, mert az elsõ 24 órában még van esély, hogy ha mûtétre kerül sor a kutya lábra tud állni.
Bambusz bénulása már több mint egy hetes volt. Azonnali állatorvosi kivizsgálás után Csoda Boda doki úgy döntött megmûti, bár mondta, hogy sok esély nincs arra, hogy lábra álljon.
De mi ugye hiszünk a csodákban. Az ideiglenes befogadójának kitartó ápolása és a folyamatos fizióterápia több hónap eltelte után meghozta várva várt csodát. Bambusz felállt, és nem csak hogy felállt, négy lábon ment.
Fókázva érkezett a gondozásunkba és négy lábon sétálva költözött családba.

Másik csodás történetünk Aquamen története, aki egy 4 hónapos vízfejû cukiság volt. Az orvosok hüledezve nézték, hogy egyáltalán hogyan tudott eddig életben maradni ezzel a súlyos fejlõdési rendellenességgel. De mi dacoltunk a természettel és mindent megtettünk érte, hogy õ is normális életet élhessen. Ideiglenes befogadó gondoskodott róla is és tanítgatta, miket is csinál egy ízig vérig kiskutya.
Aqua szerencsecsillaga is hamar felragyogott, mert korábbi örökbefogadónk úgy döntött, minden testi problémája ellenére szeretne neki igazi családot biztosítani.

Természetesen a végtelenségig tudnám sorolni a csodáinkat, hiszen minden egyes védencünk a maga módján egy kis csoda nekünk és óriási a boldogságunk, mikor családba kerülnek.

2018-ban is voltak védenceink, akiket sajnos minden igyekezetünk ellenére nem tudtunk megmenteni.
CelesteZoéDaredevilNagyon nehéz év volt a 2018-as év. Nagyon sokat tanultunk, nagyon sokat küzdöttünk, sírtunk és nevettünk. A fajtamentésnél töltött 10 évem alatt soha nem gondoltam volna, hogy lesz olyan év amikor elérjük a 100 mentendõ bulldogot. Ez azért hihetetlen, mert mégis egy fajtatiszta kutyáról beszélünk, akinek a tartása köztudottan nem olcsó. Sajnos ez az órási kereslet ami az országban van szülte azt az óriási szaporítók által generált kínálatot, melynek a már használaton kívüli, eladhatatlan, és beteg egyedei valamilyen úton módon a fajtamentésnél kötnek ki.
Nem tudom mi vár ránk 2019-ben. Azt gondoltam tavaly is mindenre fel vagyunk készülve, de bebizonyosodott, hogy még mindig vannak meglepetések.
Hát HELLO 2019 lássuk mit tartogatsz nekünk idénre!


Itt szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki hozzájárult a munkánkhoz, önkéntesként, a személyi jövedelemadója 1%-nak felajánlásával, adománnyal, virtuális örökbefogadással, ideiglenes befogadással, örökbefogadással, az adomány vonal hívásával, vagy akár csak egy megosztással!


Amennyiben 2019-ben is szeretné támogatni a fajtamentés munkáját és védenceinket, azokat az alábbi lehetõségeken teheti meg!

Virtuális örökbefogadással az adott kutya profiljánál,

A NOÉ Állatotthon Alapítvány Bulldog Fajtamentésének elkülönített bankszámla száma:
OTP 11710002-20085023

Közvetlen bankkártyás adományozással, 2 perc alatt, teljesen biztonságosan segíthetsz: https://adjukossze.hu/kampany/noe-allatotthon-alapitvany-teljes-nev-rakosmenti-noe-barkaja-allatotthon-alapitvany-1050/tamogatom

Paypal:info@noeallatotthon.hu


Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalának hívásával, melyre SMS is küldhetõ!!!!!
FIGYELEM, 2018.01.01-TÕL EGY HÍVÁS / SMS ADOMÁNYÉRTÉKE MEGVÁLTOZOTT! MOSTANTÓL 500 FT-OT KAPUNK TRANZAKCIÓNKÉNT!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle elõhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a Telekom, Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhetõ el a szolgáltatás.
Hálásan köszönjük 🙏


Megosztom a Facebookon