bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Beszámoló a 2017-es évről!
2018.01.22. Kezdjük a beszámolót a száraz tényadatokkal.
2016. év végén gazdikereső: 31
2017-ben bekerült bulldogok: 53
2017-ben gazdira talált: 63
2017-ben meghalt: 9
2017. év záró: 13

A statisztikán is egyértelműen látszik, hogy elképesztő mennyiségű bulldog fordult meg a tavalyi évben nálunk. Az 50 fölötti létszám nagyon magas. Ha a számok nem lennének önmagában elrettentőek, mellé tesszük még egy bekerülő bulldog átlagos (hangsúlyozom átlagos ami csak a chip, oltások és ivartalanítás)ami nagyságrendileg 40-50 ezer forint. Természetesen ez a költség növekedhet, ha például műteni kell a szemét, daganatot kell eltávolítani vagy estleg olyan állapotban van, hogy hónapokig kezelni kell és mondjuk állatkórházi kezelésre is szüksége van.
Szóval lehet szorozgatni és elborzadni mekkora költség a bulldogok mentése.

Az év elején a legnagyobb feladat az volt, hogy a 2016 év végén egy tolna megyei szaporítótelepről bekerült 20 kutyánknak megtaláljuk a tökéletes családot. Nem kis munka volt, de szerencsére mindenki gazdira talált.Természetesen a mentésnek vannak csodálatos pillanatai is.
2017-ben is voltak sikertörténetek, melyek mosolyt csaltak mindannyiunk arcára.
Az egyik ilyen a mi kis csetlő-botló öreg Gammánk gazdához kerülése volt.
Jóformán elfekvő állapotban került hozzánk. Hónapokig kapta a kezelést, átesett egy hallójárat kiirtáson és csak várt.
Ám decemberben az ő szerencsecsillaga is felragyogott.
Korábbi örökbefogadónk magához vette az öregurat, hogy megszépítse élete utolsó szakaszát.
A másik csoda a mi kis "kakásunk" gadihoz kerülése volt. Al Pacino alig volt 1 éves, de borzasztóan sok megpróbáltatáson esett már át. Számtalan műtét, folyamatos orvosi kezelés állt már a háta mögött.
Ám Karácsony előtt szintén egy korábbi örökbefogadónk esélyt adott neki egy boldog gazdis életre.

A 2017-es év volt az emberi kegyetlenségek éve is. Több olyan borzasztó állapotban lévő kutya került a gondozásunkba, hogy felfogni sem tudtuk, hogyan és kinek a hibájából kerültek ilyen állapotba.
Az egyik ilyen védencünk Yodina volt.
Az ő esetében vidéki állatvédők kértek segítséget egy borzasztó állapotban lévő francia bulldognak.
Hozzánk kerülésekor jóformán nem volt rajta szőr és az egész teste tele volt gyulladással. A keresztségben a Yodina nevet kapta. Ő a szerencsések közé tartozik, mert nem sok időt töltött nálunk és egy korábbi örökbefogadónknak köszönhetően családi környezetben folytatta tovább a gyógyulást.
Talán aki nyomon követi munkánkat az pontosan tudja, hogy Skiny története mennyi emberhez eljutott.
Megtalálásakor az állapota leírhatatlan volt. Gyógyulásában voltak mélypontok, mikor az életéért küzdöttünk és izgultunk, hogy sikerüljön.
Úgy tűnik nyertünk, hiszen Skiny egyre jobban van, és gazdikereső státuszba lépett.JelenlegPár nappal Skiny megtalálása után ismét jött a kétségbeesett telefonhívás, hogy ugyan ott találtak megint egy kutyát.
Szerencsére az ő állapota nem volt annyira borzasztó.Teltek a hónapok, majd az történt, amire egyikünk sem számított.
Szintén ugyan azon a helyen ahol Skinyt és Tinyt találták, találtak egy kölyök francia bulldogot, aki hallott kis társát őrizte.
Tudjuk, hogy ez már nem lehet véletlen, ezért a hivatalos utat elindítottok.
Sajnos a tavalyi évben több védencünket is elvesztettük. Hiába tettünk meg értük mindent, sajnos itt hagytak minket. Nekik mi voltunk a család, sajnos ők nem tudhatták meg, milyen is ha van egy saját családjuk.


Mind közül a legfájóbb Ytong-unk elvesztése volt. Túl volt a szívféreg kezelésen és már csak arra várt, hogy végre neki is legyen egy saját családja. Sajnos ezt nem tudtuk megadni neki.Itt szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki hozzájárult a munkánkhoz, önkéntesként, a személyi jövedelemadója 1%-nak felajánlásával, adománnyal, virtuális örökbefogadással, ideiglenes befogadással, örökbefogadással, az adomány vonal hívásával, vagy akár csak egy megosztással!


Amennyiben 2018-ban is szeretné támogatni a fajtamentés munkáját és védenceinket, azokat az alábbi lehetőségeken teheti meg!

Virtuális örökbefogadással az adott kutya profiljánál,

Illetve utalhat közvetlenül a speciális projekt elkülönített bankszámlájára:
11710002-20085023-00000000

Közvetlen bankkártyás adományozással, 2 perc alatt, teljesen biztonságosan segíthetsz: https://adjukossze.hu/kampany/noe-allatotthon-alapitvany-teljes-nev-rakosmenti-noe-barkaja-allatotthon-alapitvany-1050/tamogatom

Paypal:info@noeallatotthon.hu

Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.

EURO számlánk:
11763103-13106883
Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU15 1176 3103 1310 6883 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPVHUHB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.

Közlemény rovatba kérjük beírni a kutya nevét!

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalának hívásával, melyre SMS is küldhető!!!!! FIGYELEM, 2018.01.01-TŐL EGY HÍVÁS / SMS ADOMÁNYÉRTÉKE MEGVÁLTOZOTT! MOSTANTÓL 500 FT-OT KAPUNK TRANZAKCIÓNKÉNT!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a Telekom, Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.
Hálásan köszönjük!Köszönjük Bulldogos Angyalok!

Megosztom a Facebookon