bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Szvetlánára komoly mûtét vár!
2017.01.16. Szvetlánát tavaly júliusban találták Gödöllõn elég ramaty állapotban. Mint ahogyan az általában lenni szokott, senki nem jelentkezett érte.
Teltek múltak a hetek, de senkinek nem akadt meg a szeme rajta.
Közben befejezõdott az oltási programja, átesett az ivartalanításon, mely egyértelmûen igazolta, hogy többször esett át császármetszésen.

Ám egy nap nagy szerencséje volt, mert egy bulldogõrült lány szemet vetett rá és miután hosszan gyõzködte magát úgy döntött ideiglenesen befogadja.
A ramaty állapotban lévõ bulldoglány nagyon szépen szedte magára a kilókat, ám az egészségügyi állapoval kapcsolatban derültek ki újdonságok.Elõször refluxra gyanakodtak az orvosok, ám a vizsgálódás odáig jutott, hogy a bulldogok fõ-fõ doktorához Dr. Zsargalhoz kellett már fordulni.
Bíztunk benne, hogy õ kideríti mi áll a folyamatos probléma hátterében.
Természetesen nem csalódtunk, bár a diagnózis elég komoly lett.
Az endoszkópos vizsgálat alátámasztotta, hogy az úgynevezett Morgagni tasakok, amik a gégében a hangszálak mellett, a hangrésben találhatóak kóroson megduzzadtak és elzárják a levegõ útját. Ettõl fuldoklik. Ennek a tasaknak eredeti állapotában az lenne a feladata, hogy segítse félre nyelésnél a visszaköhögött idegen test távozását. A mûtétkor mind a két Morgagni tasakot (jobb és bal oldali) el fogják távolítani, valamint a könnyebb légzést elõsegítendõ megplasztikázták a lágy szájpadlását, mely bulldogoknál hajlamos szintén beesni a gégebejáratba.
Valamint a jobb oldali hanszálán található egy 3 mm-es polip, amit a mûtét során szintén eltávolítanak.
A gyógyulás akut szakasza kb. 1 hét, utána kezd majd jobban lélegezni és azt várjuk, hogy a teljes gyógyulás után jobb lesz mint új korában, tehát jobban fog levegõt kapni, mint egy átlagos bulldog.Sajnos az elõzetes vizsgálatok, a mûtét kötségei és az utókezelés igen húzósak. Az ilyen nagy összegek egyébként is megterhelik a fajtamentés kasszáját, de most mikor folyamatasan zajlik még a decemberben érkezett 19 bulldog oltási programja és ivartalanítása, így ezt most extrán nehéz kifizetnünk.

Ha bárki segíteni, támogatni szeretné munkánkat anyagilag az az alábbi módokon teheti meg:

Virtuális örökebfogadással Szvetlána adatlapján keresztül: http://bulldogmentes.hu/index.php?pid=1&aid=385

A NOÉ Állatotthon Alapítvány Bulldog fajtamentésének elkülönített bankszámla száma:
OTP 11710002-20085023

Közvetlen bankkártyás adományozással, 2 perc alatt, teljesen biztonságosan segíthetsz: http://adhat.hu/niok/online-donation/163662

Paypal:info@noeallatotthon.hu


Külföldrõl történõ utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kõrösi Csoma sétány 6.
EURO számlánk:
11763103-13106883
Külföldrõl történõ utaláshoz:
IBAN: HU15 1176 3103 1310 6883 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPVHUHB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kõrösi Csoma sétány 6.

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán, melyre mostantól SMS is küldhetõ!!!!!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle elõhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhetõ el a szolgáltatás!
Hálásan köszönjük!


Megosztom a Facebookon