bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Brisz és családja bejelentkezik!
2016.04.29. Régen írtam, ez többnyire azt jelenti, hogy minden rendben van.
De lássuk csak mindezt részletesebben.
Fotel, a Noé védence volt.Volt bár egy kósza mozgolódás gazdijelöltek felõl, de eltûntek. És megláttam a gazdikeresõ posztját újra. Megdobbant a szívem. (Sõt, ilyenkor egészen gyorsan szokott dobogni, mikor egy-egy nálunk ideiglenesben megszálló hirdetése jön szembe)
Az olyan-olyan jujujdegyorsanmegkellgondolnimitszeretnékmertmivanhamostelviszivalaki érzés. Meggondoltuk.
Ennek eredményeként Fotel ma már a családunk és a Falka oszlopos, elválaszthatatlan része, a gyógyszerem a mindennapokban, a nyugalom szigete, akitõl tanulni kellene az életet.
Aki nem ismerné õt (http://bulldogmentes.hu/index.php?pid=1&aid=339) , a Noé Bulldog Fajtamentése vette át õt Gyömrõrõl, egy hatalmas daganattal a nyakán.
Megmûtötték a Dél-pesti Állatgyógyászati Központban. A mûtét sikerült, a daganatot levették, és bár a szövettan eredménye egy kiújulásra hajlamos, rosszindulatú daganat, Fotel jól van, és ez így is marad. Megbeszéltük. Van egy kis epilepsziája, kicsit ízületes, a szaporítós múltjából eredõen össze-vissza van szabdalva, ezért van néhány kisebb sérve, de õ jól van. A legjobban kaja közben van, utána a kanapén. Ha választhatna, a kanapéra kérné a vacsoráját is. Szóval lett egy saját Fotelunk. A kanapén.
Aztán megérkezett kicsi Brisz. Mert kisbulldogot szerettem volna a Télapótól, a Fogtündértõl és a Jézuskától. És mivel õk léteznek, meghallgatták a kérésem. A kisbulldog jött. Igaz nem szánon, hanem a Hondával, de jött.
Kicsi Brisz érkezésekor nem volt túl steril... Takarítás hegyek, mosás, fertõtlenítés a lakásban, és az õ napi többszöri fürdetése. Brisz záróizmai nem mûködtek, fejlõdési rendellenesség következtében, és nem tudta tartani a tartani valót. Azt jósolták az orvosok, valószínûleg sosem lesz szobatiszta. Amikor megérkezett náthás volt, és nagyon köhögött. Minden köhögéskor takarítottunk. Aztán múlt a nátha, erõsödtek az izmok, pelenkatiszta lett és akaratlagossá vált az ürítés. A köhögés maradt. Makacsul, szûnni nem akaróan. Az orvosok furcsa zörejeket hallottak odabenn. Szívultrahang. Az eredmény lesújtó volt. Súlyos fejlõdési rendellenesség van a szívnél is, amely nem gyógyítható. Azt jósolják, a növekedés következtében elkezd kialakulni egy szívelégtelenség, amely miatt valószínûleg el kell majd õt engedni.
Összeomlás, majd talpraállás, gyors megbeszélés, hogy végig tudjuk-e csinálni vele (hátperszehogynemengedjükelakimárbetettealábátazajtón :) ),elmondani a gyerekeknek, (akik már annyira szuperek, és olyan jól veszik ezeket a dolgokat), hogy csuda, majd a közös döntés eredményeképpen Brisz velünk maradt. A szemét nem lehet mûteni, ivartalanítani sem lehet, hiszen nem lehet altatni.
Volt vele egy kis beszédem. Megbeszéltük, hogy ha az orvosoknak ellentmondva szobatiszta lett, akkor most az orvosoknak ellentmondva legalább 10 évig, de inkább tovább kell a családunkkal maradnia. Írtunk egy bakancslistát, amit mindenképpen teljesítenünk kell.
Néhány tétele ki is lett már pipálva. Néhány még várat magára.
- Brisz szobatiszta, és tartani tud mindent.- Mivel szobatiszta és tartani tud mindent, alhat a kanapén
- Alhat másokon :)
- Legyõzhet egy pitbullt :)- ...megtörtént az elsõ kirándulás is...
- Brisz megkapta a Falka narancsszínû nyakörvét.
- Brisz mellõl másik bulldog gazdisodott, Batyu <3 és Brisz maradtMég megyünk vízpartra, erdõbe, mezõre, felmegyünk egy kisebb hegyre, túléljük a nyarat, (és még sok nyarat), megnyerjük a bulldog szépségversenyt a Noéban :) , és sok-sok terv van a jövõre nézve. Egy “brisztos”, Brisz már most egy hatalmas fiú, nagyon szeretjük és nagyon vigyázunk rá, boldog lesz addig, amíg neki megadatott.


Megosztom a Facebookon