bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Bulldogságaink beszámolója a 2014-es évrõl
2015.01.08. A 2014-es év sem volt könnyebb, mint a 2013-es. Évek óta hangoztatjuk, hogy a bulldog egy igen speciális fajta, akiknek nem csak az ára, de a tartása is igen költséges. Sajnos általános tapasztalat, hogy sokan nem néznek utána annak, hogy honnan vásárolnak bulldogot. Nem tájékozódnak körültekintõen arról, hogy a kutyának vannak-e papírjai (törzskönyv, oltási könyv), megkapta-e a megfelelõ védettséghez szükséges és kötelezõ oltásokat, valamint, hogy a kiskutya szülei voltak-e szûrve a genetikailag örökölhetõ betegségekre.
Ezek elmulasztása egy vásárlásnál, súlyos következményekkel járhat a kiskutya életének további szakaszában. Sajnos ezekbõl a felelõtlen vásárlásokból eredõen, több kutya is a fajtamentésnél kötött ki, mert a gazdák sajnos nem tudták tovább anyagilag finanszírozni a kutya kezelését.
Az idei évben a legnagyobb visszhangja a csepeli rendõrségi foglalásnak volt, ahonnan 19 db bulldog kölyök került a fajtamentés gondozásába.

A fentiek figyelembevételével a fajtamentés 2014-es statisztikája az alábbiak szerint alakult:
2014. nyitó létszám: 8 db
2014. évben bekerült kutya száma: 53 db
ebbõl ivartalanított: 52 db
ebbõl balesetes, kezelésre szoruló: 20 db
2014. évben örökbe adott kutya száma: 45 db
2014. évben meghalt kutya száma: 2 db
2015. elején gazdit keresõ kutya száma: 14 db


A 2014-es év legtöbbet emlegetett és legnagyobb port kavart eseménye, a július elején történt csepeli rendõrségi foglalás volt. Egy raktárban csaptak le a kutyakereskedõkre, ahol több mint 40 fajtatiszta kölyök kutya volt. A NOÉ Bulldog fajtamentéséhez 19 db kutya került.A pontos történetük az alábbi linken olvasható:
Csepeli kutyalerakat

A tavalyi évben több borzasztó állapotban lévõ bulldog is került a gondozásunkba. Akiket vagy altatásra adtak le, vagy egyszerûen csak megszabadult tõlük a "gazdájuk".
Ilyen volt például Taverna, akit szó szerint egy kerti budiból szedtek össze vidéken. Az állapota kritikán aluli volt, de szerencséjére hamar rátalált az álomgazdi, akit mi már nagyon jól ismertünk, hiszen volt már egy örökbefogadott bulldogja.
Hasonló rossz állapotban kerültek hozzánk a Cider lányok is, Sommersby és Bulmers is. Teljes szimbiózisban élet és nagyon szerettük volna õket együtt örökbe adni, de sajnos ez nem sikerült, viszont bizton állíthatom, hogy mind a ketten a lehetõ legjobb helyre kerültek.
Lollipop az édes és kedves bulldog lány altatás elõl lett mentve. Azt hiszem a képek magukért beszélnek.
A tavalyi év egyik legnagyobb sikertörténete JeanReno-é volt, akit szintén altatásra adott le a gazdája.
A kutyának komoly gyomor és bélproblémái voltak. Több hónapnyi kezelés és reménykedés után az állapota elkezdett javulni. A javulást egyértelmûen felgyorsította az is, hogy egy szeretõ családba került, ahol a betegsége ellenére is mindent megtettek érte, hogy teljesen felépüljön. Mostanra már nyoma sincsen a betegségnek és Reno éli a hétköznapi boldog, gazdás kutyák életét.Yukka, úgy került a fajtamentéshez, hogy a teljes hátsó felére le volt bénulva és sem a vizeletét sem a székletét nem tudta tartani.
Számunkra is nagy meglepetés volt, de hetekkel bekerülése után, Yukka be is költözött új otthonába, ahol a legnagyobb szeretettel várták.
Yukka jött, látott és nyert magának egy szuper családot!Sajnos voltak tavaly olyanok is, akikért erõnkön felül küzdöttünk, de sajnos nem sikerült õket meggyógyítanunk.
Õk voltak Chico és Madmax.

A tavalyi év sem múlhatott el majális nélkül. A készülõdés már hetekkel korábban megkezdõdött, hiszen ez az az esemény amit mindig a legjobban várunk.
Sajnos idén az elsõnek meghirdetett idõpontot elmosta az esõ, és az újratöltött idõpontban sem kedvezett nekünk az idõjárás. De természetesen nem vagyunk mi cukorból, így bár az idõ nem nekünk kedvezett mégis egy jó hangulatú és vidám napot töltöttünk el.

Idén második alkalommal került megrendezésre az Állatok Világnapja a Noé Állatotthonban. Örömmel jelenthetjük, hogy rengetegen voltunk és azt hiszem mindannyian nagyon jól éreztük magunkat.

Remélem sikerült összefoglalni a tavalyi év minden fontos és meghatározó történését és eseményét.

Itt is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki hozzájárult a munkánkhoz, önkéntesként, a személyi jövedelemadója 1%-nak felajánlásával, adománnyal, virtuális örökbefogadással, ideiglenes befogadással, örökbefogadással, az adomány vonal hívásával, vagy akár csak egy megosztással!
Külön köszönetet szeretnénk mondani a Hungária Bulldog Szekciónak, akik idén is támogatták a fajtamentés munkáját.

Amennyiben 2015-ben is szeretné támogatni a fajtamentés munkáját és védenceinket, azokat az alábbi lehetõségeken teheti meg!

Virtuális örökbefogadással az adott kutya profiljánál,

Támogathatja védenceinket bankkártyás adományozással:
http://adhat.hu/?q=online%2Fadomany%2F56790

Illetve utalhat közvetlenül a speciális projekt elkülönített bankszámlájára:
11710002-20085023-00000000

Külföldrõl történõ utaláshoz:

IBAN:HU81 1171 0002 2008 5023 0000 0000
BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kõrösi Csoma sétány 6.

PayPal utalással
info@noeallatotthon.hu

a megjegyzés rovatba kérjük beírni az adott kutya nevét!

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán, melyre mostantól SMS is küldhetõ!!!!!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle elõhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a T-Home és T-Mobile (jelenleg csak telefonhívás!), valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhetõ el a szolgáltatás.
A NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán, melyre mostantól SMS is küldhetõ!!!!!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle elõhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !

Köszönjük Bulldogos Angyalok!
CSAK VELETEK SIKERÜLHET!


Megosztom a Facebookon