bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Dörmögõ Dömötörre belsõ ráncfelvarrás vár
2014.12.01. Dörmögõ Dömötör, vagyis a mi kedvenc Dörmikénk 2014. november elején került a NOÉ Állatotthon Bulldog Fajtamentõ csoportja gondozásába. Hatvanban találták, chip nélkül. Eredeti gazdája nem került elõ, de ez nyilván nem véletlen, hiszen Dörmike nem kevés egészségügyi problémával küzd.

Súlyos szõr / bõr problémája van, mellyel összefüggésben alig van rajta szõr, gyulladtak a lábai, a szemei és a túlfejlett orr-redõje. Gyulladtak a fülei.A legnagyobb probléma viszont egy nagyon csúnya felsõlégúti megbetegedés, mely miatt nem csak hogy szörcsögõ kávéfõzõként képes csupán levegõt venni, de folyamatosan köhög és szinte mindent kihány, így a gyógyszereket is.
Miután a konzervatív gyógyszeres kezelés nem hozott eredményt, így a bulldog specialista Kutyavári Állatorvosi Rendelõ, Dr. Dzsargalszajhan Luvszandagva - Zsargal és Dr. Kukla Miklós segítségét kértük.Túl vagyunk a speciális endoszkópos vizsgálaton és mintavételeken.Az altatásban végzett betekintõ vizsgálat eredménye, hogy Dörmögõ Dömötört mûteni kell.

A bulldogokra szinte már jellemzõ enyhe / közepes légcsõszûkület, igazából nem jelent különösebb problémát, azzal gond nélkül tudna együtt élni. Viszont a lágy szájpadlása és a garatjában található Morgagni tasakok gyulladása miatt szinte egyáltalán nem kap levegõt. A légcsöve tele van slejmmel és bónuszként a hangszálán van egy jól fejlett polip, melybõl az eltávolítása után szövettani vizsgálatot fog készülni.A videón jól látszik, hogy alig van egy ici-pici nyílás, ahol bejut a levegõ.
Mindehhez természetesen párosul egy felsõlégúti gyulladás, melynek hatékony kezeléséhez a torka mélyérõl vettek tenyésztésre mintát. Az eredményismeretében célzott gyógyszerrel hatékonyabban lehet fellépi a betegség ellen.

A fülébõl, orr-redõjébõl gombás fertõzést mutattak ki, így kialakítottunk egy komplex kezelést is a szõrére, bõrére, fülére.

Reményeink szerint Dörmögõ néhány héten belül szó szerint jobban fog mûködni mint új korában! :)

Ha a garatváladékból vett mint tenyésztési eredménye megengedi a mûtét a hét közepén lesz. Nagyon bizakodóak vagyunk, hiszen néhány hónappal ezelõtt Zsárgálék egy nagyon hasonló mûtéttel mentették meg Lollipop kutyánk életét, aki azóta már nagyon boldog gazdis kutya. (BÕVEBBEN!!!!)

A mûtéthez a Kutyavári Állatorvosi rendelõnek a teljes mûszeres felszereltsége, az orvosok és asszisztensek legmagasabb szintû felkészültsége megvan, tudjuk az Õ kezükben lesz a legjobb helyen Dörmikénk. Nagyon szorítunk érte, hiszen Õ egy igazi különleges, bájos, barátságos, kedves kutya, aki megérdemli az esélyt egy egészséges boldog életre.
Drukkoljatok Ti is Angyalok, hogy minden rendben legyen vele.

Kérjük, támogassátok Dörmögõ Dömötör mûtétjének és vizsgálatainak költségét, melyek még a nagyon kedvezményes árak mellett is igen költségesek.

Örökbe még nem fogadható, de virtuális örökbefogadással támogathatod a gyógyulását az adatlapján keresztül
ADATLAP - VIRTUÁLIS ÖRÖKBEFOGADÁS!

Mi minden apró támogatásnak nagyon örülünk, és hálásan köszönjük :)

Bankszámlaszámunk:
OTP 11710002-20084912Közvetlen bankkártyás adományozás:
http://adhat.hu/online/adomany/56790Paypal: info@noeallatotthon.huIlletve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán, melyre mostantól SMS is küldhetõ!!!!!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle elõhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !

Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a T-Home és T-Mobile (jelenleg csak telefonhívás!), valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhetõ el a szolgáltatás.

Köszönjük!

Megosztom a Facebookon