bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

MINDEN JÓ, HA A VÉGE JÓ :) ...bár azért nem teljes az örömünk :(
2014.10.20. Megint egy történet, ami azt bizonyítja, hogy fontos a chip, kell a chip, és hogy sohasem szabad feladni a reményt elveszett (ellopott) kutya esetén!!!!

Történt ugyanis, hogy szombaton délután, miközben épp a menhelyen voltunk, telefonhívást kapott a NOÉ Állatotthon / Bulldog fajtamentõ csoportja két talált kutyáról: egy francia bulldogról és egy uszkárról. Állítólag a XV.kerületben fogták be õket.

Szerencsére egyik önkéntesünk a közelben lakik, így bevállalta, hogy megnézi a kutyákat és intézi a fuvart. Mivel a két kutya összetartozott, így nem választottuk szét õket, mindkettõt elhoztuk. Önkéntesünknek, mikor átvette õket, az volt az érzése, hogy ezek a kutyák odavalók, sõt az egyik kis gyerek, még egy nevet is utánuk kiáltott, amire a kis uszkár figyelt is.

Az állatotthonba érkezésükkor azonnal chipet néztünk bennük, és a francia bulldogban a leolvasó jelzett is. Állatorvosunk ellenõrizte a regisztrációt, és nemcsak hogy regisztrálva volt, de a megjegyzés rovatban a következõ szerepelt: 2012. NOVEMBERÉBEN ELLOPTÁK!!!

Egy gyors net-es keresés után a kutyus 2012-es hirdetését is megtaláltuk. Természetesen a heves szívdobogás nem maradt el, amikor hívtuk a gazdit, aki többször visszakérdezett, mert nem akarta elhinni, hogy 2 éve ellopott, szeretett kedvencérõl beszélünk, és hogy meglett. Havonta ellenõriztették az állatorvossal, hogy a chipregisztrációban történt-e bármilyen változás, ami elvezethette volna õket a kutyához.

Az örömteli találkozásuk nem kíván magyarázatot, nézzétek a képet. A kutya és a gazdi is majd kiugrott a bõrébõl örömében :)Az üröm az örömben, hogy a Jerry-nek nevezett uszkárfiú teljesen összetört a társa elvesztésétõl, ami szintén azt a hitünket erõsíti, hogy õk együtt éltek hosszabb ideje.Jerry, az uszkár kb. 8 éves, nem chipes és nem ivartalanított. Ezzel szemben Cloe, a francia szuka igen. Talán csak azért kerülhetett vissza szeretõ családjához, mert rájöttek, hogy nem tud már elleni, nem fog hasznot hajtani? És Jerry hogy került ide? Ki tudja? Rengeteg kérdés, amire nincs válasz....

Bár Jerryben nincs chip, de az õ sorsa is kalandokban bõvelkedik valószínûleg, ezért KERESSÜK JERRY EREDETI GAZDÁJÁT!


Ha valaki felismerni véli benne rég elveszett kedvencét, jelentkezzen a 06 70 383-9480-as telefonszámon.

A történet tanulsága: CHIPEZTESSÉTEK, REGISZTRÁLTASSÁTOK, IVARTALANÍTTASSÁTOK KEDVENCEITEKET, és legfõképpen SOHASE ADJÁTOK FEL A REMÉNYT!!!!


Megosztom a Facebookon