bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Lollipop happy endje, avagy rögös is lehet az út a boldogságig
2014.09.15. Lollipop története 2014. júniusában kezdõdött ikor is egy kétségbeesett telefonhívást kaptunk egy vidéki állatorvostól, hogy altatásra vittek hozzá egy 3,5 hónapos angol bulldog szukát, akinek az élettel összeegyeztethetetlen súlyos légcsõszûkülete van, mely minimális stresszhelyzetben is ájuláshoz vezet a kutyánál.


Az elsõ pillanatban kérdõen egymásra néztünk, hogy vajon mi mit tehetnénk ezért a szerencsétlen kiskutyáért. Pár perc gondolkodás után jött az isteni szikra, hogy van nekünk egy bulldog specialista állatorvosunk, aki még a lehetetlennel is meg tud küzdeni.
Bátran hívtuk fel, hiszen évek óta támogatója a NOÉ Állatotthon bulldog fajtamentõ csoportjának, ismer minket, sõt nagyon sok korábbi védencünk, a nagybetûs gazdis életbe kilépve ma már az Õ páciense, nagy megnyugvás ez nekünk! Tehát nem haboztunk, azonnal megkerestük és vázoltuk neki a nemtul sok jóval kecsegtetõ helyzetet. A kétségbeesésünk egy pillanat alatt reménybe csapott át, ahogy meghallottuk a szavait. A pontos diagnózishoz endoszkópos vizsgálat szükséges, az esetek túlnyomó többségében a sima röntgen nem ad választ a légszomj okára. A felvételen látható szûk légcsõ egy rossz pillanat eredménye is lehet, hiszen a kutyusnak hiába mondja az orvos, hogy „nagy-levegõt vesz, benntartja…”. Zsargal szerint sokkal nagyobb az esélye annak, hogy más a torkát, gégéjét, garatot érintõ problémával állunk szemben, ami viszont kezelhetõ, mûthetõ, gyógyítható. Sõt vállalta az extra kedvezményes vizsgálatait és kezelését is! Ezek után, naná, hogy vállaltuk a kisröfit.
A vizsgálatról, a mûtétrõl és a felépülésrõl az alábbi linken olvashattuk:

Lollipop, a halálból a gyógyulásba

Teltek múltak a hetek és Loli egyre jobban érezte magát. Nyoma sem volt már annak a szomorú szemû folyton szörcsögõ kiskutyának.
Nem is kellett sok várnia és a szerencse rá is rámosolygott. Mostanra több mint két hete már saját családjában, boldogan és egészségesen él.Légy nagyon boldog kicsi Loli!


Megosztom a Facebookon