bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

2013. január, és ami mögötte van
2013.02.14. Általában sikertörténeteinkrõl, bekerülõ kutyáinkról, gazdisodásokról szoktunk írni, ám most sajnos írnunk kell egy kicsit a piszkos anyagiakról is. Még csak egy hónap telt el ebbõl az évbõl, de a januári hónap állatorvosi számlája láttán kikerekedett a szemünk. Sajnos az összeg, amit a számlán láttunk hihetetlenül magas lett, aminek természetesen megvan az oka, hiszen az elsõ hónapban ugyan csak 4 bulldog került a gondozásunkba, de a meglévõk közül sajnos nagyon sokan szorultak, és szorulnak jelenleg is folyamatos állatorvosi kezelésre.
A kezelésre szoruló kutyáink közül sajnos két harcosnak már nem tudtuk megadni a szeretõ családot.
Mohikánnál, a középkorú, sármos bulldog fiúnál, egyik nap a gondozója arra lett figyelmes, hogy nincs vele minden rendben. Azonnal rohantunk vele az állatorvoshoz, ahol a diagnózis végbél elõesés volt. Az elsõ mûtét alkalmával visszavarrták, de sajnos egy héttel késõbb a probléma ismét jelentkezett, így az újabb mûtét során, már a végbél egy részét el kellett távolítani. A gondos orvosi kezelés és a gyors mûtéti beavatkozások ellenére, sajnos Mohihán elment.
Bobby Ewing, aki egy hatalmas daganattal került a gondozásunkba. Az elsõdleges kivizsgálások során kiderült, hogy Bobby szívbeteg, így ennek tudatában a legnagyobb körültekintéssel, átesett egy rutin mûtéten, ahol eltávolították az arcáról a daganatot, és átesett a rutinszerû ivartalanításon is. Sajnos egyik reggel, a reggeli séta alkalmával Bobby összeesett, leállt a szíve, és minden igyekezetünk ellenére sajnos többet nem dobbant.


Jelenleg gondozásunkban lévõ kutyáink közül õk azok, akik napi kezelésre szorulnak.
Deseda, a vateráról 5 ft-ért vásárolt francia bulldog súlyos fülgyulladással került hozzánk. Több hétig tartó kezelés ellenére az egyik füle nem javult, így mûtéti úton ún. hallójárat kiirtást kellett végezni. A másik füléért még most is küzdünk, naponta kezeljük. Tehát nem 5 forintos tétel, amit eddig a kezelésére költöttünk.Másik füles kutyánk Rocco, aki szintén súlyos fülgyulladással került hozzánk. Az õ napi szintû kezelése a mai napig tart. Sajnos a fülgyulladása ráhúzódott a szemére is, így jelenleg az is napi kezelést igényel.Mivel 3 a magyar igazság, így itt van még Muse is, aki szintén fülgyulladással került hozzánk. A vizsgálatok alapján kiderült, hogy az egyik fülére már egyáltalán nem hall, így most a másikért küzdünk.A fülesek után pedig következzenek a szemesek.
Itt van Queen, a rangidõs 10 éves angol bulldog hölgy, akinek mindkét szeme kezelést igényel. A napi kezelések szerencsére szinten tudják tartani az állapotát. Ha nem lenne elég, hogy a szeme folyamatosan romlik, az ivartalanítás alkalmával, egy hatalmas daganatot távolítottak el a méhével együtt. Természetesen az eltávolított daganatot elküldtük szövettanra, melynek eredménye, granulosasejtes tumor, ami rosszindulatú.Szemeseink közé tartozik még Tripla, akinek a megmaradt egy szemét is sajnos el kellett távolítani, valamint Sába, akinek szintén folyamatos kezelést igényel a szeme, ahhoz, hogy szinten tudjuk tartani a megmaradt látását, valamint átesett egy szemhéj felvarráson is.

Természetesen a fent felsorolt kezeléseken és mûtéteken kívül minden kutyánk átesik még az ivartalanításon is, melynek költsége szintén növeli a számlánkat.
Januárban az alábbi kutyák estek át az ivartalanításon: Twix, Muse, Rocco, Bobby Ewing, Queen

És íme a számla, ami azt hiszem magáért beszél.


A sort pedig nem zárhatjuk mással, mint Twixxel, akit szerintem már senkinek sem kell bemutatnom.
Twix, a 9 hónapos, hátsó felére teljesen béna, ám ettõl függetlenül életvidám francia bulldog lány, januárban szintén átesett az ivartalanításon. A múlt hét szerda pedig nagy nap volt az életében, ugyanis sikerült legyártatni neki, a saját, két keréken gördülõ járgányát. Ennek költsége közel 70 ezer forint volt, mely összeget itt is szeretnénk megköszönni Csáki Mónikának, aki tragikus haláláig, egyik legnagyobb támogatója volt a fajtamentésnek.


Köszönet illeti még a Délpesti Állatgyógyászati Központ-ot és teljes csapatát, akik szakértelmükkel és kedvezményekkel, támogatták és segítették a munkánkat.

Kérjük, aki megteheti, támogassa a Bulldogmentés munkáját bármilyen kis összeg számít, hiszen akár 500 forint is jelentheti a következõ adag gyógyszert, marék tápot vagy bála szalmát.

Az adományokat az alábbi, a Bulldogmentés részére elkülönített számlaszámra várjuk:


Bankszámlaszám:11710002-20085023Segíthettek a 13600-as szám tárcsázásával is, amellyel hívásonként 250 forinttal támogatjátok állatotthonunkat az AdhatVonalon keresztül. Az automata bejelentkezése után a 63-as kódot kell beütni, s máris számlánkon a pénz!


Megosztom a Facebookon