bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Twix története
2013.01.08. A történet 2012 májusában kezdõdött, mikor is napvilágot látott a kicsi Twix. Élete elsõ pár hónapja ugyan olyan gondtalanul telt, mint bármelyik másik kölyökkutyának. Ám egyszer csak jött a hideg zuhany, mikor is egyik nap Twix nem tudott lábra állni, lebénult a hátsó része. A gazdája lelkiismeretesen próbálta megtalálni a megoldást, hogy újra lábra álljon, de sajnos anyagi forrásai végesek voltak. A kiskutya egy állatkórházba került. Az állatkórház dolgozói kérték a segítségünket, az elhelyezésében. Twix 2012 szeptemberében került a gondozásunkba, és szerencséjére egybõl ideiglenes befogadóhoz tudott költözni.

Elkezdõdtek a folyamatos vizsgálatok, hogy miért is nem tud lábra állni ez az életerõs kölyökkutya. Elsõ körben ortopéd szakorvos kezei közé került, akinek a röntgenek alapján egyértelmû volt, hogy valami komoly gond van a gerinccsatornájában. A szakorvos javaslatára a röntgent, MR és CT követte, mely sajnos egyértelmûen bebizonyította, hogy itt egy komoly születési rendellenességrõl van szó, ami sajnálatos módon nem is mûthetõ.
A sok megpróbáltatás ellenére Twix egy igazi életvidám kölyökkutya, aki ugyan úgy hancúrozik ideiglenes befogadója kutyáival. Szobatiszta sosem lesz, mivel a székletet es a vizeletet is csak minimálisan tudja elõre jelezni.
Twix ettõl függetlenül egy kedves, jó kedélyû, életvidám kutya, aki, ha elkészül a kocsija még szabadabban fog rohanni a többiek után.

A mozgásának és életminõségének megkönnyítése érdekében, neki is szeretnénk csináltatni egy csinos kis kerekes kocsit, aminek a költsége sajnos közel 70 000 ft.
A szeptember óta tartó folyamatos vizsgálatok és a kerekes kocsi legyártásának költségei megközelítik a 200 000 ft-ot, így kérjük akinek módjában áll támogassa Twixet: utalással, a 11710002-20085023 bankszámlaszámunkra, a megjegyzésbe kérjük, írják bele, hogy „Twix”, vagy virtuális örökbefogadással itt a honlapunkon. Köszönjük!


Megosztom a Facebookon