bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Müriel, avagy az 'állatorvosi bulldog' esete
2012.11.20. Müriel története az expresszen indult, ahol is "ingyen elvihetõ" státusszal hirdette egy úriember. Mivel egy fiatal és ráadásul ivaros szuka kutyáról beszélünk, így a telefonálók hada nem volt kevés. A figyelmünket a hirdetésre egy korábbi örökbefogadónk hívta fel, mi pedig azonnal felvettük a kapcsolatot a hirdetõvel. Elsõ körben úgy tûnt sikerült meggyõznünk arról, hogy mint késõbb kiderült, az általa pár nappal korábban talált kutya legjobb helyen nálunk lenne. Már szerveztük neki másnapra a fuvart, mikor is jött a felismerés, hogy a kedves hirdetõt valaki felvilágosította arról, hogy egy fiatal ivaros fajtatiszta kutya van a birtokában, akiért akár 40 ezer forintot is elkérhet. A hirdetés máris módosult és a felénk intézett kérdés is az volt, hogy nekünk mennyit ér meg ez a kutya.
Felháborodásunknak hangot adtunk és ennek köszönhetõen, vagy annak, hogy a kedves hirdetõt megszállta a jóérzés, de a kutya szerencsésen hozzánk került.


Bekerülésekor Müriel félt az egész világtól, nem értette mi történik vele. A földre simulva közlekedett, sem a pórázt sem az emberi simogatást nem tudta még értékelni.
Bekerülésekor már taknyos volt és köhögött, és hetekbe került, míg a takonykórból kikezeltük, és elkezdõdhetett a teljes kivizsgálása. Mindenki ismeri az 'állatorvosi ló' esetét, nos Müriel ennek az "állatorvosi bulldog" megfelelõje.

Müriel ugyanis egy fiziológiai katasztrófa.
Mindkét térdében ficam, a gerince deformált, ami már most is komoly mozgásszervi problémákat okoz számára, ami az életkor elõrehaladtával csak fokozódni fog. A legkomolyabb probléma azonban a légcsõszûkület volt, aminek következtében alig kapott levegõt. Nagyobb aktivitások esetén a nyelve elkékült, és Müriel az ájulás határán volt több esetben is. Az ivartalanítás és egyéb beavatkozások szóba sem jöhettek addig, amíg ezt nem sikerül valahogy megoldani.
A mûtétre a tegnapi nap folyamán került sor, és nem volt biztos, hogy Müriel élve lekerül a mûtõasztalról, hiszen nagyon kényes helyen, és nagyon vérzékeny részen történt a beavatkozás. Felmerült a daganat lehetõsége is.
A feltárás során egy hatalmas polipot távolítottak el a hangszálairól. A szövettani vizsgálat eredményére várnunk kell, és most azon izgulunk, hogy a mûtéti terület ne ödémásodjon be, hiszen ez fulladást okozna.

Ha sikerül a gyógyulás ebbõl a mûtétbõl, akkor kerül sorra a többi mûtendõ: térdek, gerinc, ivartalanítás.

Müriel tipikus példája annak, hogy átgondolatlanul, elõzetes egészségügyi szûrésekkel nem rendelkezõ bulldogokkal szaporítanak, így a megszületett egyedek a fajta több tipikus betegségét egyszerre hordozzák.

Mindezek ellenére, Müriel bekerülése óta nagyon sokat fejlõdött, sokkal nyitottabb lett. Már nem fél az emberi érintéstõl, igényli mind az ember, mind pedig más kutyák társaságát.

Kérjük, akinek módjában áll, támogassa Müriel gyógykezelését, hiszen még csak az elején tartunk. Bankszámlaszámunk: 11710002-20085023

Minden apró adomány hatalmas segítség számára.

Köszönjük :)


Megosztom a Facebookon