bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Galambok, avagy 14 hét szinopszisa
2012.08.13. Történt egyszer, nem is olyan régen, hogy hajnali 5 órakor csengett az egyik önkéntesünk „dolgozós” telefonja. A vonal túlsó végén egy hölgy annyit közölt Csillával, hogy elkezdett szülni a bulldogja, azonnal menjünk érte,neki nem kell már… Sajnos mire odaértünk, egy baba már halott volt. Rohantunk velük a kórházba, ahol a mamakutya még 6 kölyöknek adott életet.
Ezután következett a kritikus elsõ 24 óra… nem volt biztos, hogy a mama a császármetszés után elkezdi szoptatni a kicsiket… de szerencsére TöltöttGalamb tökéletes mamaként viselkedett elsõ perctõl kezdve, így a piciket rendesen szoptatta.

Még egy hetesek se voltak, amikor sajnos az egyik baba átsétált a szivárványhídon,majd két hetes korukban egy másik tesó is.


A többieknek is kellett a drukkolás, hiszen egyáltalán nem volt biztos, hogy életben maradnak, persze ekkor már elkezdtek jelentkezni rájuk az emberek (gondolom, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy mára ezek a „remek” gazdijelöltek mára teljesen eltûntek..).

-Nem lehetne örökbefogadni valamelyik picit?? Nekem nagyon kellene!!!

-Érdeklõdnék, hogy mikortól lehetne örökbefogadni a kicsikbõl? Kislányt szeretnénk elhozni!Köszönöm!!:)

-Érdekelne, hogy lehet e lefoglalni még egyet?

-Szeretnék egy picúrt, hogy lehetne?

Mindenkinek leírtuk/megválaszoltuk, hogy jelenleg még az életükért küzdenek a kicsik, hogy nem fajtatiszta angol bulldogok… emiatt kaptunk hideget-meleget a nyakunkba, mondván nem örülünk a lelkes gazdijelölteknek. Tévedés! Örülünk minden örökbefogadási szándéknak,csak a szándék mögött legyen megalapozott , felelõsségteljes döntés!Nem csak egy pillanatnyi fellángolás. Hova lettek a 'lelkes 'gazdijelöltek? Miért csappant meg az érdeklõdés? Szomorú, ha azért, mert egyre jobban látszik, hogy semmi közük nem lesz az angol bulldoghoz…Aztán 4 hetes korukban átköltöztek hozzánk. Nem mondom, hogy könnyû volt, mert akkor hazudnék, azt pedig nem szeretnék :D Késõn feküdtek le aludni (éjjel 1-2óra körül), aztán hajnali 4óra körül már ébresztõt is fújtak. Egésznap pörögtek, szerintem 24/22,5 órát fent voltak. Közben folyamatosan aggódtam értük, hiszen még korántsem voltak túl a nehezén (az egy parvó és 3 kombinált oltás után mertem csak fellélegezni). Kölyökkutya nevelési tippeket kértem a lányoktól, mert mióta az eszemet tudom, nálunk mindig csak felnõtt kutyák voltak ideiglenesben és nem szerettem volna semmit elrontani.
Lassan átálltak a tápos étkezésre


(meg persze, fõztünk nekik mellé mindig valami finomságot), ettõl függetlenül kísérõként gyakran McDriveoztak az anyjuk alatt, de kezdtek igazán felnõni.

Vitalitásuk, mozgékonyságuk, életkedvük a koruknak megfelelõ: nagy vehemenciával játszanak. Külön-külön mindegyik egy álomkutya, kézbesimulós, nyugodt és stresszmentes, négyen együtt viszont kiforgatják a világot a négy sarkából. Égedelem rosszak és elevenek. Rágnak mindent, amit érnek, másznak mindenhova, amit csak elérnek, ráadásul mindig láb alá lépnek, szóval már ébredéskor megéri nagyon nyitott szemmel járni mellettük, különben nagy esések lehetnek belõle (igen, tapasztaltam már.. nem is egyszer.. veszélyes dolog ez az ideiglenesezés :D )Most pár szóban a kicsikrõl külön külön:

BrillÕ a legnagyobb testalkatú (pedig szuka), viszont talán épp ezért a legnyugodtabb is. Na nem mondom, hogy nem pörög Õ is, de jóval kevesebbet, mint a többiek. Akár 1 percig is képes nyugodtan feküdni az ember mellett, ami a tesókhoz képest igazán nagy teljesítménynek számít. Szobatisztaságra mind a négyen nagyon törekednek és egyre ügyesebbek is ilyen téren.

TürkizA leghisztisebb fiú a csapatból, az igazi bulldog jellem. Biztos nem lesz kistestû, elég, ha csak a tappancsait nézzük. A bulikban (pl. kertrendezés, szobabútorok arrébb tologatása, cipõk méretre rágása) mindig benne van. Nem válogatós gyerek, szereti, ha zajlik az élet.

AlmandinNégyük közül a legokosabb, legtalpraesettebb. Igazi kölyökkutya, aki már most egy eszes rosszcsont. A késõbbiekben biztos sok meglepetése lesz a leendõ gazdái számára az én kis zsenimnek. Okos, gyorsan tanul és szívesen játszik bármivel és bárkivel.

RubinA legkisebb, legtacskósabb, legizgágább, legmakacsabb… õ a leg leg leg. Minden rosszalkodást Õ kezd, sosem nyugszik, egész nap képes futkorászni, pörögni. Szereti az ember társaságát, sõt.. ki is követeli magának, hogy vele foglalkozzon az ember.

Mindannyian nagyon kedvesek, aranyosak és nagyon szeretnének már egy saját gazdit maguknak, de olyat, aki tisztában van vele, hogy mennyire kártékony is ez a kölyökkutya kor. El kell fogadni, hogy ilyenkor bizony vannak veszteségek is és a növekedésükkel egyenesen arányban növekedni fog a tárgyi veszteséglista is. Persze, ha megfelelõen le vannak mozgatva, le vannak fárasztva testileg és agyilag is, akkor sokkal kevesebb dolog kerülhet föl erre a bizonyos listára.
Egy kutyánknál sem árulunk zsákbamacskát, hiszen idõvel úgyis kiderül minden és nem szeretnénk, hogy valamelyikük is visszapattanjon hozzánk. Remélem ez a pár mondat elég ahhoz, hogy kicsit megismerhetõ legyen milyenek is az „én kis babáim”.

CSAK ÉS KIZÁRÓLAG BENT LAKÁSSAL adjuk örökbe õket. Kerti kutyának NEM!

IVARTALANÍTÁSI KÖTELEZETTSÉGGEL ADJUK ÕKET ÖRÖKBE, AMIT SZIGORÚAN ELLENÕRZÜNK!

Érdeklõdni róluk CSAK és KIZÁRÓLAG emailben az orokbefogadas@minimenhely.hu illetve az orokbefogadas@bulldogmentes.hu címen lehet. Telefonon NEM ÁLL módunkban felvilágosítást nyújtani róluk!

Galériájuk


Megosztom a Facebookon