bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Mit jelent az ideiglenes befogadás?
2009.08.19. Mivel a bulldog nagy odafigyelést, gondoskodást igénylõ, viszonylag kényes fajta, ezért mindent megteszünk azért, hogy a bekerülõ állatok ne az állatotthonban kerüljenek elhelyezésre, hanem lehetõleg családi környezetben, állandó felügyelet mellett lábadozhassanak vagy várhassák végleges gazdijukat.

Elsõsorban azokat a bulldogokat próbáljuk ideiglenes befogadónál elhelyezni, akik rossz állapotban vannak vagy betegek, és napi kezelésre, gyógyszerezésre, fürdetésre, állatorvoshoz hordásra van szükségük.

Ugyanakkor a nagy számú bekerülõ bulldog miatt természetesen egészséges, gazdikeresõ bulldogok elhelyezésére is nagy szükség van.Ehhez keresünk olyan lelkes, bulldogszeretõ állatbarátokat, akik hosszabb-rövidebb ideig (gazdira találásig) vállalnák mentett bulldogok istápolását.

Az állat kihelyezésekor Ideiglenes befogadási szerzõdést kötünk a befogadóval, melynek mintája a csatolmányban megtekinthetõ.

Az állatorvosi költségeket az ideiglenes befogadás alatt természetesen a Bulldog fajtamentõ csoport fedezi, de ha valaki anyagilag is szeretné támogatni a hozzá kerülõ kutyát, annak sincs akadálya.

Az ideiglenes befogadás nagyon nehéz feladat. Nagyon sok befogadó már az elsõ próbálkozásnál 'elbukik', és az általa gondozott kutyát annyira megszereti, hogy nem tudja, akarja továbbadni másnak, mikor már rendbe jött, egészséges és gazdihoz kerülhetne.

Mások sírva ugyan, de megválnak kis védencüktõl, hogy egy másik rászoruló bulldognak tudjanak majd helyet szorítani, ha úgy adódik. Nagy szükségünk van az ilyen önkéntesekre, hiszen nélkülük nem mûködhetne fajtamentõ csoportunk ilyen színvonalon és kapacitással.

Ha szeretne jelentkezni ideiglenes befogadónak, kérjük hívja Györe Csillát a 06-20-268-2021-es telefonszámon este 5 után vagy jelentkezzen az info@bulldogsos.hu email címen. Köszönjük!

Megosztom a Facebookon