bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

BullBlog 2012.06.02.
2012.06.07. 2012. június 2.-án a szokásos szombati nyíltnap és egy úgynevezett Kampányzáró Bálabuli történéseinek lehettünk szem- és fültanúi a Noé Állatotthon Minimenhely részlegén.
Az idõjárás inkább a boxer-bulldog fajtájú kutyáknak kedvezett, messze nem volt
kánikula és enyhén fújt a szél. Az elõzetesen meteorológusok által esõkabátos napnak jósolt idõvel ellentétben a kiadós csapadékot megúsztuk.

A nap – ahogy általában szombatonként lenni szokott – az önkéntesek érkezésével kezdõdött majd megkezdõdött a célirányos és elmélyült munka. A kenneleket kitakarítottuk, az itatótálkák vizét kicseréltük és/vagy feltöltöttük, a kutyák önhûtését szolgáló kis fürdetõ medencék beállításra kerültek, akinek volt kedve (vagy alig várta már) kutyát vitt sétálni, illetve ilyenkor adódik lehetõség a magukat engedõ kutyák megdögönyözésére, megsimogatására, megnyavalyogtatására is, ami az ebeknek és az eljáró önkénteseknek is kölcsönösen kedvezõ hatású mind szocializációs mind egyéb szempontból.
A nem túl verõfényes idõ miatt kevesebb külsõs kutyasétáltató érkezett, de még így is sokan sétáltak. Kiemelendõ, hogy a környezete által igen nagy egyéniségnek tartott, „kissé morózusabb álláspontú” és nyers erejérõl híres két keverék kan „Shrek”, illetve „Oldtimer” is tiszteletét tette a környezõ járásban séta keretében pórázos vezetés mellett.
Mint rendszerint, a telepen zajló délelõtti eseményekkel párhuzamosan a kutyák megetetését szolgáló fõzés is zajlott. A koradélutáni, már-már rituálé szerinti eledel kiporciózás, kínálás, esetleges kennel-specifikus felügyelet és a kutyák közötti kisebb nézeteltérések önkéntesek általi tisztázása (röviden: etetés) rendben, fennakadások nélkül zajlottak le.

Nagy örömünkre szolgált, hogy az egyik vezetõ mobil-kommunikációért felelõs nagyvállalat – csoportépítõ jelleggel – hozzávetõlegesen 20-25 önkéntes munkavégzõvel tett látogatást a telepen, amit ezúton is köszönünk. Segítségünkre voltak a külsõ kennelek és az ott elhelyezett kutyák direkt napsugárzás elleni védelmének célzatával felszerelhetõ nádelemek felillesztésében, a külsõ kennelek között elburjánzott gaz kigyomlálásában, illetve azok, a telepen élõ lovakkal történõ feletetésében. A kis különítmény mûszaki beállítottságú férfi tagjai pedig a teljes körû, sokoldalú, hordozható szerszámparkjuknak köszönhetõen a telepen fellelhetõ elromlott funkcióval bíró ülõ alkalmatosságok átfogó megjavításában segédkeztek. (ún.: többszemélyes háttámlás mobil jellegû mázolt szabadidõ pad).További megemlítendõ történés volt a fentebb már említett Kampányzáró Bálabulira felsorakozott önkéntesekbõl álló szakmai stáb közremûködése is. Õk egyhangúlag vállalták magukra a gasztronómiai kérdéskör magas szintû bemutatását is felsorakoztató, hagyományos szabadtüzû technológiás fõzést. Mondani sem érdemes, hogy az elkészült étkek (karfiolleves, gulyásleves, rozsdásrasült csirkeszárnyak konyhafõnök módra, grillezett zöldségparádé) elsöprõ sikert arattak a megjelentek körében, akik közül többen számottevõ mennyiséget fogyasztottak a hosszú, munkával teli nap után.
Mindenképpen fontos momentum volt, hogy a szénhidrát szükséglet kielégítése, illetve fedezése kapcsán lehetõség volt egy speciálisan a rendezvényre készített, titkos családi recept alapján kivitelezett, túlnyomóan keksz és csokoládé alapanyagú összetevõk felhasználásával készült finomság kóstolására is. Az édességet a sokadalom megjelentjei rövidebbnek nevezhetõ idõn belül maradéktalanul elfogyasztották.

A nap zárásaként a Kampányzáró Bálabuli zenés-táncos-mulatság alkalmából kitelepült „Hangtechnikai Csoport” jelentõs hangerõt demonstrálni képes erõsítõkkel, hangfalakkal, illetve hangulat-világítással érkezett. Az este 6 órára bejelentett kezdési idõponttól folyamatosan a 80-as, 90-es évek slágerei szóltak egészen késõ éjszakáig. Itt említenénk meg, hogy a „Hangtechnikai Csoport” kollégái is vettek magukhoz az ételekbõl és elismerõen nyilatkozat róluk, külön köszönet a tényleg finom és magyaros finomságokért.

A rendezvény – többek között – azért is emlékezetes marad, mert két, Németországból kizárólag az összejövetel alkalmából érkezett kutyabarát is tiszteletét tette nálunk. Õk történetesen a már jól ismert és hosszú idõ óta mûködõ minimenhelyes-németországi önkéntes együttmûködés kinti képviselõi és részszervezõi, akik munkájáról és hozzáállásáról csak elismeréssel szólhatunk.
Köszönjük Mindenkinek a szervezést, a segítséget, a jelenlétet és a támogatást, reméljük a legközelebbi alkalom is hasonlóan emlékezetes marad, és a készült fotók méltán kerülnek majd be a Noé Állatotthon galériájába.Megosztom a Facebookon