bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Beszámoló a 2011-es munkánkról
2012.01.16. Nehéz évet zárt tavaly a NOÉ Állatotthon Bulldog fajtamentõ csoportja. Amikor az ember a bulldog szót hallja, tudja, hogy nem egy olcsó fajtáról van szó, és azt is tudja, hogy ez napjainkban egy igen divatos fajta, mégis hihetetlenül sok kutya szorult a mi segítségünkre 2011-ben. Ennek oka sok esetben az, hogy az emberek meggondolatlanul és divatból választanak társat maguknak, és nem számolnak sem a fajta egészségügyi problémáival, mely a legtöbb esetben súlyos anyagi terhet jelent, sem azzal, hogy választásuk nem 1-2 évre szól.

A 2011-es évet 16 gazdára váró bulldoggal kezdtük, az év során pedig 70 db kutya került a gondozásunkba. A bekerülés okai többfélék voltak. Voltak utcán talált, gyepmester által befogott valamint megunt családi kedvencek. Az idei sláger, amit leadáskor mondtak a kedves gazdák: Sajnos nem maradhat a kutya, mert jön a gyerek!.
Erre az indokra hivatkozva, adtak le hozzánk törzskönyves, fiatal, egészséges kutyákat, de kerültek be súlyosan bõrbeteg, agyonelletett kutyák is, akikbõl már nem tudott hasznot húzni ’gazdája.

Itt szeretném nektek bemutatni az idei év legjeit képekben.
Rudi az utcán talált 8 év körüli francia bulldog kan, aki csont soványan és vesebetegen került gondozásunkba.


Kalánka, az Illatos útról mentett bõrbeteg, öreg angol bulldog matróna.


Zselé, a bonyhádi gyepmesteri teleprõl hozzánk került, bõrbeteg és fejlõdési rendellenességgel született 1 éves angol bulldog fiú


Mizu, az atom demodexes, harderes, rossz lábú 4 hónapos francia bulldog lány, akit saját gazdája adott gondozásunkba


Zsák, az utcán bóklászó, középkorú szinte kopaszon hozzánk került francia bulldog fiú


Elvis, a demodexe és csirke allergiája miatt altatásra leadott 6 hónapos törzskönyves angol bulldog fiú


Oktávia, a kezeletlen kutyaharapás miatt bekerült francia bulldog lány


Valamint Pucér, a nevéhez hû, demodex miatt teljesen kopasz 1 év körüli francia bulldog fiú.


A jó hír, hogy a 86 db gazdára váró bulldog vagy bulldog keverék közül az év során 66 db kutyát sikerült örökbe adnunk.

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy köszönetet mondjak önkénteseinknek, ideiglenes befogadóinknak, akik a végleges gazdához kerülésig szeretik és gondozzák bulldogjainkat, állandó támogatóinknak és azoknak a virtuális örökbefogadóknak/támogatóknak, akik folyamatosan segítik a munkánkat.

Sajnos ez az év fekete év is volt, hiszen több kutyánk is átkelt a szivárványhídon. Volt köztük olyan, akinek megadatott a családi környezet, de voltak olyanok is, akiknek mi voltunk a családja.A tavalyi évben több rendezvényre is hivatalos volt a fajtamentés, ahol sikerült megismertetni az embereket a munkánkkal és annak fontosságával.
Ilyen volt a Velencén megrendezett Vízparty Bulldog Piknik


Komáromban megrendezett Nemzetközi CACIB kutyakiállításA tavalyi év eseménydúsan telt, de kitartásunk és lelkesedésünk töretlen, így reméljük idén is fogunk tudni segíteni minden rászoruló bulldognak. Céljaink eléréséhez továbbra is szükségünk van mindenki segítségére, így ha bárki támogatni szeretné munkánkat vagy gazdára váró bulldogjainkat, az megteheti a Noé Állatotthon Bulldog Fajtamentés számlaszámára ( OTP 11710002-20085023 ) vagy virtuálisan is örökbe fogadhat kutyáink közül a www.bulldogmentes.hu oldalon.

2012. január 1-én gazdi keresõ bulldogjaink száma 13 db volt.

Bulldog fajtamentõ csoport


Megosztom a Facebookon