bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Egy önkéntes tollából...
2011.10.17. 2010 tavaszán léptem át először a Noé Állatotthon kapuját, meglátogatva a Boxer-napot. Mindig is nagy állatbarát voltam, így az első érzésem az volt, hogy"hazaérkeztem".
Innentől mikor időm engedte, kilátogattam kisfiammal és barátaimmal, de idén a Segélykoncert, egy új fejezetet nyitott meg. Elkezdtek forogni a kerekek, hogy teljesen jó, hogy minden elő van készítve, tökéletes a szervezés, és jól érezzük magunkat, de hogy ez mennyi munkával jár, sokan nem is gondolnák...hát így lettem én önkéntes.
Innentől nem volt megállás...mentünk felvonulni,riadóláncot fújtam az adományokért és "hirdetem az igét" ahol, ahogy csak lehet.


Majd egy októberi napon olvasom a hírt,hogy egy boxer mama a babáival fuvarra vár,elég sürgős. Telefonáltam, és másnap mentem is, de nem voltam felkészülve, mi vár rám. Az udvarban egy csontig lesoványodott, csupa szív boxer leányzó várta a jobb életet, miközben 3 babája rendületlenül próbált tejhez jutni, teljesen esélytelenül. A "gazda" össze-vissza beszélt, próbálta menteni magát a teljesen egyértelmű helyzetből,de csak szófoszlányokat hallottam, egyre azon járt az agyam,hogy végre felkapjam ezt a kis családot és innen el, minél előbb! Elmélkedésemből az a mondat zökkentett ki, hogy: "akkor telefonálok egy ismerősömnek, lehet, hogy neki kell az egyik kiskutya!" Szívem szerint közöltem volna, hogy az ilyen embernek egy kaktusz sem való, nemhogy egy élőlény, de igyekeztem megtartani higgadtságomat. "Na szia,te figyelj'má,itt van ez az állatvédő és elviszi a kutyákat. Akko' most kell az egyik kiskutya?" Igen...ez az állatvédő itt van,teljesen ledöbbenve...nem kell a kutya,kő a szívről leesik, papírok és család a kocsiban, könnyeim pedig az arcomon. Drága Zsini, megérdemlitek a szerető gazdát,csak erősödjetek!


Szívem a Bulldog-fajtamentő csoporthoz és védenceihez húzott, hiszen engem is rengeteg szeretet vár itthon, 11 hónapos francia bulldog kislányomtól, Missy-től.


Hétköznap és hétvégén "Mentoraimtól", Szilvitől és Csillától sok segítséget és útmutatást kapok, miben lehetek a leginkább segítségükre. Nagyszerű szervezettség és odaadás fogadott, igyekszem most és a jövőben is ennek maradéktalanul megfelelni, hiszen sok mindent kell még megtanulnom...és hogy mi kárpótol mindezért? Eltéveszthetetlen örömteli mimika, röfögés és sok nyálas puszi. Ennél többet nem is kaphatnék, ez a legnagyszerűbb "fizetség".
Köszönöm és büszke vagyok, hogy amikor valaki megkérdezi, azt válaszolhatom:
"Igen, a Noé Állatotthon önkéntese vagyok."

Ladorján Szilvia


Megosztom a Facebookon