bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Ideiglenes befogadót keresünk Mókának a hendikeppes bulldog hölgynek
2011.08.25. Ideiglenes befogadót keresünk Mókának a hendikeppes bulldog hölgynek.

Hol is kezdjem Mókánk történetét.
Kezdõdött egy telefonhívással még áprilisban, ahol állatbarátok kértek segítséget egy autók között szaladgáló, riadt angol bulldognak, akit sikerült megfogni, de sajnos hazavinni nem tudják. Mi azonnal a segítségükre siettünk, hiszen egy bajban lévõ bulldogot sohasem hagyunk magára.
Két hétig kerestük eredeti gazdáját, aki természetesen nem jelentkezett, ami nem is meglepõ, hiszen Móka majdnem teljesen vak, hátsó lábai ízületesek, és mint a késõbbiekben az orvosi vizsgálatok alapján kiderült szívbeteg is.

A menhelyre kerülése után könnyen beilleszkedett az ottani csapatba és mondhatom nektek igen jól érezte magát. Csak egy dologra volt féltékeny, méghozzá a saját, külön bejáratú kis kenneljére, amit senkivel nem akart megosztani. A látása a folyamatos napi kezeléseknek hála, ha nem is sokat de minimális mértékben javult. Megtanult játszani és élvezte az életet. Eközben teltek múltak a hetek és a hónapok, de Mókánkra semmi érdeklõdés nem mutatkozott.


Sajnos nyár elején, Móka egyre rosszabbul lett, nehezen vette a levegõt, nem akart enni és nagyon kedvetlen lett. Azonnal elvittük orvoshoz, ahol kiderült, hogy tüdõödémája van, a mellkasa már tele volt vízzel. Pár napra bent is tartották a kórházban, ahol kapott vízhajtót és elkezdõdtek a vizsgálatok. Kiderült, hogy Mókának bal oldali kamra tágulata van, így élete végéig szívgyógyszerre szorul.


A gyógyszeres kezeléseknek hála Mókánk újra a régi lett, de a mostani fülledt meleg nagyon megviseli a szívét és a múlt héten ismét leromlott az állapota, ezért nagyon szeretnénk neki egy ideiglenes befogadót találni.
Mivel mindkét szemére gyengén lát, így sajnos a kutyák társaságát nehezen viseli, ha hátulról közelítenek felé, akkor elég morcos tud lenni. Emiatt pici gyerek mellé sem ajánljuk. Viszont emberekkel végtelenül kedves, egy igazi szeretetbomba. Sajnos nem teljesen szobatiszta, így olyan ideiglenes befogadót keresünk számára, aki kertes házban lakik (Budapesten vagy közvetlen környékén), így Mókának lehetõsége lenne a szabad ki és bejárásra.
Tudjuk, hogy nem egy egészséges és fiatal kutya, de ennek ellenére tele van szeretettel és még a gyógyszereit is boldogan veszi be, ha egy kis fincsi nasiba tesszük bele.Aki úgy érzi, ezekkel a paraméterekkel rendelkezik, és szívesen biztosítana ideiglenes otthont egy kedves öreg maminak, aki egész nap csak alszik jóformán, azt kérem, mihamarabb jelentkezzen a 20/268-2021-es számon vagy az info@bulldogmentes.hu e-mail címen.
Akinek pedig módjában áll Móka gyógykezelését, gyógyszereit anyagilag támogatni, az megteheti utalással a 11710002-20085023 bankszámlaszámunkra, a megjegyzésbe kérjük, írja bele „MÓKA gyógykezelésére”, vagy pedig virtuális örökbefogadással, melyet Móka adatlapján tehet meg!
Köszönjük!

GyoCsi


Megosztom a Facebookon