bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Rólunk
2009.07.21. A NOÉ Állatotthon Alapítvány Bulldog Fajtamentõ Csoportja 2009 januárjában alakult meg, olyan fajtaszeretõ önkéntesek kezdeményezésére, akik már korábban is kiemelt feladatuknak tekintették a bajba jutott bulldogok mentését.

Az évek során bebizonyosodott, hogy a fajtamentõ csoport munkájára nagy szükség van, hiszen a bulldogok – különösen az angol és francia bulldogok - már egy ideje "divatkutyának" számítanak. Ezzel pedig sajnos együtt jár, a felelõtlen szaporítók számának drasztikus növekedése. Mivel a szaporítók kizárólag az anyagi haszonszerzést tartják szem elõtt és teljesen figyelmen kívül hagyják a fajtára jellemzõ betegségeket (bõr- és szembetegségek, gerincbántalmak), így a nem megfelelõen szelektált és genetikailag ellenõrizetlen állományokból, tömegével kerülnek ki a beteg állatok. Szomorú, de innen már egyenes út vezet ahhoz, hogy sokuk az utcára, gyepmesteri telepekre, menhelyekre kerül.

Legnagyobb részük öregen, betegen kerül a gondozásunkba. Az Állatotthonban, több száz kutya ellátása mellett, nehéz megoldani ezeknek az érzékeny, számos egészségi problémával küzdõ állatoknak a kezelését és rehabilitációját. Ezért igyekszünk a hozzánk beérkezõ kutyákat, minél rövidebb idõn belül, felkészült ideiglenes befogadóknál, önkénteseknél elhelyezni, akik egyrészt jól ismerik a fajtát és annak igényeit, másrészt kellõ figyelmet tudnak fordítani védenceink rehabilitációjára. Mint a NOÉ Állatotthon Alapítvány valamennyi területén, a mi fajtamentõ csoportunkon belül is a fõ szempont az, hogy minden élet számít és minden élet értékes. Így aztán, a legreménytelenebbnek tûnõ esetekben sem hátrálunk meg, megadjuk az esélyt a gyógyulásra és ennek a szemléletnek köszönhetõen, számos „csodának” lehetünk tanúi.

Fajtamentõ csoportunk oltva, chipezve és kizárólag ivartalanítva ad gazdához minden kutyát; ezzel is szeretnénk jó példát mutatni és megelõzni, hogy védenceink (ismét) szaporítók kezére kerüljenek. A kutyus fizikai és lelki rehabilitációjának sikeres befejezését követõen, kiválasztjuk számára a megfelelõ új otthont. Az alapos szûrés és felmérés után, a leendõ gazdival örökbefogadási szerzõdést kötünk, az örökbeadott kutyák sorsát pedig, egész életük folyamán, nyomon követjük.


Kinek ajánljuk a bulldogokat?Azoknak a gazdiknak, akik szeretik ezeket a nagyfejû, makacs, de rendkívül barátságos, nyálcsorgatós, igazi bohóc kutyákat. Azoknak, akik nem bánják, ha társuk nem munkakutya, nem sportkutya, csak egy szeretnivaló, nyugodt kismalac. És természetesen azoknak, akik tisztában vannak azzal, hogy a bulldogok sajnos nem olyan hosszú életûek, mint fajtársaik és nem riadnak vissza a fajtára jellemzõ, esetlegesen megjelenõ egészségügyi problémáktól sem.

Nagyon fontosnak tartjuk a megfelelõ tájékoztatást és tájékozódást, így bármikor szívesen segítünk, adunk tanácsot, az örökbefogadást megelõzõen pedig, különösen is nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy gazdi és kutya remek párost alkothassanak.

RólunkA NOÉ Állatotthon Bulldog Fajtamentõ Csoportja 2009-ben alakult. Azonnal belevágtunk a sûrûjébe, egy nagy vihart kavaró, a rendõrséggel közös akcióval, melynek során, egy korábban tenyésztõként tevékenykedõ embertõl hoztunk el angol bulldogokat, egy bulldogos körökben ismert állatorvos segítségével. Az elmúlt évek során, rengeteg rászoruló kutyának adtunk átmeneti otthont, mindaddig, amíg rájuk nem talált a nagybetûs GAZDI! Évente a félszázat is meghaladja azoknak a kutyáknak a száma, akiknek a fajtamentés az egyetlen esélye a túlélésre, egy boldog, egészséges és gazdis életre. Így az elmúlt évek során közel 400 nyomott orrúval történhetett meg a CSODA! Minden kutyánk oltva, ivartalanítva és chipezve kerül gazdához és nálunk nincs díja az örökbefogadásnak. Egyszerûen csak annyit szeretnénk, ha a már sokat szenvedett kutyáink mindent megkapnának, amit csak megérdemelnek.

A fajtamentést olyan elkötelezett önkéntesek mûködtetik, akik elhivatottan imádják a szájból kikandikáló nyelvecskéket, a „tic tac” fogakat, a röfögõ malacpofikat, a fültõl-fülig vigyort, a megannyi ráncot, tokát, redõt – egyszóval a bulldogokat. Nem vagyunk sokan, de annál lelkesebbek vagyunk. Szívvel lélekkel az állatokért dolgozunk, átlagosan nagyjából 10 éve.

Amennyiben egyetértesz céljainkkal és úgy gondolod, hogy adománnyal szeretnéd támogatni a mûködésünket gyere ki hozzánk valamelyik szombati nyílt napunkra, hogy személyesen gyõzõdhess meg róla, hogy a támogatásod jó helyre kerül.
Alapítványunkat személyi jövedelemadója 1%-val is támogathathatod, hiszen ez a legnagyobb bevételi forrásunk, állatmentõ munkánkat szinte teljes egészében ebbõl fedezzük.

Adószámunk:
Rákosmenti NOÉ Bárkája Állatotthon Alapítvány
18169696-1-42Elérhetõségeink:Címünk:

NOÉ Állatotthon Alapítvány: 1171 Budapest, Csordakút utca vége
A Bulldog Fajtamentés KIZÁRÓLAG szombaton 10 és 15 óra között látogatható!

Telefon: 06-20 268-2021 (Györe Csilla) (este 5 után)

Telefon: 06-70/635-0780 (Jaczkovszky Zsuzsa) (elveszett bulldogok bejelentése du. 4 után)

E-mail: info@bulldogmentes.hu vagy orokbefogadas@bulldogmentes.hu

Bankszámlaszámunk:

Számlaszám: 11710002-20085023 Noé Állatotthon Alapitvány / Bulldog fajtamentõ csoport


Iban szám: HU81117100022008502300000000
BIC: OTPVHUHB


http://www.bulldogmentes.hu és https://www.facebook.com/noeallatotthonA bulldog fajtamentõ csoport minden tagja szabadidejében, fõállású munkája mellett végzi önkéntes munkáját a fajtáért. Ezért kérünk mindenkit, hogy vagy emailben jelentkezzen, vagy tartsa be a hirdetésekben, a telefonszámok után megadott hívási idõpontokra vonatkozó kérést.


Megosztom a Facebookon