bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
kutya/oldal

Keresés a kutyák között

Fajta


Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős


Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót


Név: Lenti Fico
Nem: kan
Született: 2017.12.01.

2018 január végén nagy port kavart, mikor a határ mentén ellenőriztek egy autót, amiben 25 db alig 4-6 hetes bulldogokat próbáltak átcsempészni. A kiskutyákat a hatóság lefoglalta, majd mindenki a Noé Állatotthon gondozásába került.
Ekkor kezdődött a még mai napig is tartó küzdelem a kicsik életétért, akiknek még bőven a mamájuk mellett lett volna a helye. Nulla immunrendszerrel, összezsúfolva banános dobozokba nem sok esélyük lett volna a túlélésre.
Hozzánk kerülésükkor azonnal megkezdtük a kicsik állatorvosi ellátását, ami még jelenleg is tart. Két hónapja küzdünk, hogy az egészségi állapotukat a normális szintre hozzuk és megkezdődhessen az oltási programjuk. Sajnos a körültekintő orvosi kezelések ellenére is többüket elvesztettük. A küzdelem ember feletti volt mind az állatorvosok, mind a segítségünkre siető ideiglenes befogadók és az állatotthon gondozói részéről is.
Az eltelt két hónap alatt az állatorvosi költségek bőven meghaladták az 1 millió forintot.
És még nincs vége. Jelenleg is többen kezelés alatt állnak még.
Ha az általános egészségügyi állapotuk meg is engedi azt, hogy elkezdődhessen az oltási programjuk, sajnos már most látszik, hogy többüknek szüksége lesz majd a jövőben komolyabb műtétekre. Gondolok itt a patella műtétre, garatplasztikára. Ezek manapság sajnos teljesen általános műtétek a szaporítók által "gyártott" ismeretlen genetikai hátterű bulldogoknál.
Lenti Fico mostanra kb. 5 hónapos kisfiú. Ő sajnos még most is folyamatos állatorvosi kezelés alatt áll, így az ő oltási programját sajnos még 2 hónap eltelte után sem tudtuk megkezdeni.
Ezen kívül egy igazán kedves és bújós kiskutya, minden más kutyával gond nélkül kijön.
Olyan családot keresünk számára, aki a jövőben, ami az elkövetkezendő minimum 10 évet jelenti, gondoskodik róla, és anyagilag is van lehetősége egy ilyen költséges kutya tartásához. És sajnos itt a költséget nem az éves oltás és rendszeres féreghajtás jelenti.

Mivel kölyök kutyáról van szó, ezért a jövőbeni gazdának tisztában kell lennie egy kölyök kutya felnevelésével járó nehézségekkel, veszteségekkel.
Olyan otthonba vágynak, ahol teljes jogú családtagként élhetnek, legyen szó sportról, játékról, kirándulásról vagy az esti tévénézésről, ahol biztosítva van számukra napi foglalkozás és életük végéig biztos otthonban élhetnek.

Oltási programjukat megkezdtük. Chipezve, ivartalanítási kötelezettséggel adjuk örökbe, melyet a megadott időre el kell végeztetni és ezt nagyon szigorúan ellenőrizzük! Kölyök kutyákat Budapesten és 30 km-es körzetében adjuk örökbe.

Érdeklődni kizárólag e-mailen bemutatkozó levél kíséretében lehetséges az orokbefogadas@bulldogmentes.hu címen. Telefonon nem áll módunkban tájékoztatást adni!!!Lenti Fico galériájaMegosztom a Facebookon