bulldogmentés logo

Gazdira váró francia buldogokGazdira váró francia bulldogok Gazdira váró angol buldogokGazdira váró angol bulldogok Gazdira váró buldog keverékekGazdira váró bulldog keverékek Elveszett/talált bulldogokElveszett/talált bulldogok Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam
BullBlogBullBlog Kutya hírekKutya hírek Tudnivalók a francia buldogrólTudnivalók a francia buldogról Tudnivalók az angol buldogrólTudnivalók az angol buldogról SikertörténetekSikertörténetek Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek
Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?
Számlaszám és adószám
Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
kutya/oldal

Keresés a kutyák között

Fajta


Nem
Kan
Szuka

Kor
Kölyök
Fiatal
Felnőtt
Idős


Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót


Név: Al Pacino
Nem: kan
Született: 2016.05.01.

Al Pacino egy nagyon fiatal francia bulldog kan, aki megjárta már a hadak útját, de úgy tűnik a neheze még mindig hátra van. Végbél előeséssel került először orvoshoz, de ott sajnos valami nem úgy történt ahogy kellett volna. Egy durva heggyűrű keletkezet a belén, ami azt eredményezte, hogy nem tud kakálni, de tartani sem tudja.
Ezután került sor az első műtétre, ahol harántban bevágták a heget, de sajnos ez sem hozta meg a várt eredményt.
Al Pacino ekkor került a mi gondozásunkba.
Természetesen azonnal a mi CsodaBoda dokinkhoz került, aki két napon keresztül vizsgálta, figyelte, majd egy igen komoly diagnózist és kezelési tervet vázolt fel a kutya életvitelének javítása érdekében.

FRISS INFÓ:
Al Pacino a fajtamentés gondozásában is több műtéten esett át, és CsodaBoda doki megpróbált csodát tenni, hogy ennek a kiskutyának az életminősége javuljon. Két hónap állatorvosi felügyelet után a héten Al Pacino visszatérhetett az állatotthonba.
Sajnos az állapota nem lett 100%-os, ugyanis a záróizmai annyira károsodtak, hogy nem tudja 100%-osan tartani a székletét. Ez azt jelenti, hogy van hogy egy-egy darab kaki kipotyog belőle.
Sajnos ezzel élete végéig számolni kell.
A diagnózis: a végbélnyílástól kb 2-2,5 centire van a szűkület. Kapott kontrasztanyagot, hogy fel lehessen mérni a helyzetet. Rossz hír, hogy a szűkület durva. Jó hír, hogy a vastagbél még működő képes. Ugyan már jelentősen megnyúlt és tágult, de még van perisztaltika. Ez nagyon kritikus, mert ha ez nem működik, akkor nem lehet sikeresen megműteni.CsodaBoda dokink konzultált, utána nézett, olvasott, felkészült és hétfő estére tervezi a műtétet.
Lesz kolonoszkópia (bégbél tükrözés), a pontos műtéti területet így tudja megvizsgálni.
Kétféle műtéti megoldás létezik.
Az egyik, hogy a végbélen keresztül kihúzva az érintett bélszakaszt megkeresi, majd kivágja a szűkületet okozó heggyűrűt.
Ha ez a megoldás nem sikerül, akkor nyitott medence műtét, vagyis szét kell fűrészelni a medencét és úgy tud csak hozzáférni az érintett bélszakaszhoz.

Bármelyik műtéti megoldás is lesz, a kórházi utókezelés nagyon hosszú lesz és a műtéti költségek is nagyon magasak lesznek.
Ha bárki segíteni, támogatni szeretné Al Pacino műtéti és állatorvosi költségeit azt az alábbi módokon teheti meg:

Virtuális örökebfogadással Al Pacino adatlapján keresztül:
http://bulldogmentes.hu/index.php?pid=1&aid=443

A NOÉ Állatotthon Alapítvány Bulldog fajtamentésének elkülönített bankszámla száma:
OTP 11710002-20085023

Közvetlen bankkártyás adományozással, 2 perc alatt, teljesen biztonságosan segíthetsz: http://adhat.hu/niok/online-donation/163662

Paypal:info@noeallatotthon.hu
Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.
EURO számlánk:
11763103-13106883
Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU15 1176 3103 1310 6883 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPVHUHB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán, melyre mostantól SMS is küldhető!!!!!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás!
Hálásan köszönjük!Megosztom a Facebookon